Preview BC Telenet Oostende - Port of Antwerp Giants

Zaikapitings kunnen winnen van de Sinjoren (Lucien Van Kersschaever)

uit028Veel tijd om de spraakmakende 77-75 zege in de Eurocup tegen de Italiaanse topper Foxtown Cantù te vieren was er voor BC Telenet Oostende niet bij. Vrijdagavond al wacht hen in de Sleuyter Arena een nieuwe bikkelharde klus met de komst van Port of Antwerp Giants. Basketpaus Lucien Van Kersschaever geeft de Zaikapitings veel kans op winst.

Glunderend! Zo bekeek Lucien Van Kerschaever woensdagavond vanop zijn vertrouwde stekje op de eerste rij in de businesstribune van de Sleuyter Arena de verrichting van BC Telenet Oostende tegen het tot dan Europees ongeslagen Foxtown Cantù. Niet verwonderlijk dat de man die Rik Samaey, Eric Struelens en andere Tomas Vanden Spiegel als trainer figuurlijk groot maakte, volop genoot van de knalprestatie van BC Telenet Oostende’s nu volop ontbolsterende center Jared Berggren (24 pt uit 10/12 2pt, 4/5 vw, 6 reb, index 32!). „Na het vertrek van Stipanovic vreesde ik het ergste voor BC Telenet Oostende in de paint. Zeker omdat het nog even wachten wordt op een Brent Wright op competitieniveau. Wat Berggren nu toonde, doet mij mijn mening herzien, al moet hij wel bevestigen natuurlijk.”

Dat BC Telenet Oostende vrijdag onder het goedkeurend oog van Sinterklaas en zijn Pieten in de absolute topper van de 11de speeldag van de Ethias League in staat moet zijn om de maat te nemen van Port of Antwerp Giants, laat voor Lucien Van Kersschaever geen twijfel. „Toegegeven, de Sinjoren verbaasden mij met hun schitterende 81-59 zege in Eurochallenge tegen het Franse Dijon. Nu Moors met knieletsel out is tot begin 2014 teert Port of Antwerp Giants zowat uitsluitend op hun guards Frank Turner en Barry Stewart die hun ploeg vooruit stuwen. Bovendien hebben ze met Jean-Marc Mwema en Maxime De Zeeuw nog heel wat extra klasse in huis.”

Bij BC Telenet Oostende weet men als rasechte kustbewoners maar al te goed dat de mosselen lang nog niet aan wal zijn… en hebben ze de 70-63 nederlaag van de eerste seizoensconfrontatie met de Port of Antwerp Giants nog niet vergeten. Zeker is dat de Oostendse supporters – jullie waren woensdag effenaf geweldig tegen Cantù, doe zo voort!! –  vrijdagavond met de clash tussen BC Telenet Oostende en Port of Antwerp Giants (beiden medeleiders EthiasLeague met 3 verliesmatchen) voor de tweede keer binnen de 48 uur op een absolute topmatch worden getrakteerd.

En wie weet tovert Sinterklaas, die gul belooft te zijn voor de aangekondigde vele honderden jeugdige basketfans, een verrassing uit zijn geschenkentas. De kans is immers niet ondenkbaar dat Brent Wright, mits het groene licht na een laatste medisch onderzoek, er vrijdag voor het eerst bij loopt.

Go Oostende, go! Defense!!!
Back to top