Zaikapitings topaffiche ‘Night of the Giants’

Meer dan 17.000 toeschouwers. Zoveel basketballiefhebbers hoopt Antwerp Giants woensdagavond samen te brengen in het Antwerpse Sportpaleis voor hun 7de editie van ‘Night of the Giants’. Het zou meteen een nieuw Belgisch record voor het bijwonen van een basketmatch betekenen. Niet toevallig is regerend landskampioen en bekerhouder BC Telenet Oostende de grote trekpleister van het gebeuren. Nu reeds zeker van de pole positie voor de play-offs zijn onze Zaikapitings erop belust niet alleen mee te helpen aan de showwaarde van die unieke avond. Winnen is hun hoofddoel.

Een gemakkelijke opgave wordt het zeker en vast niet voor de troepen van coach Dario Gjergja. Antwerp Giants haalde immers niet toevallig de kwartfinales van de Fiba Europe Cup en prijkt ondanks een catastrofaal begin van het seizoen toch mooi op stek vier voor de play-offs. Nu  aan de kant geleid door strateeg Roel Moors, brengen de Antwerp Giants een zeer attractief basketbal. In guard Kevin Dillard, terug na een in onze Sleuyter Arena opgelopen enkelblessure, vindt Moors een ideaal verlengstuk van zijn strategisch denken op het parket, net zoals Dusan ‘the general’ Djordjevic het verlengstuk op het terrein is van coach Gjergja.
Even als BC Telenet Oostende kan Antwerp Giants bogen op een erg complementaire ploeg met sterkhouders op iedere positie. Bikkelhard verdedigen, de juiste shotkeuzes maken en midden de heksenketel van meer dan 17.000 uitgelaten banketfans, de emoties onder controle houden, vormt de sleutel naar succes. Een oefening waar het BC Telenet Oostende in het verleden reeds bewees zijn mannetje te kunnen staan.
Wie de Night of the Giants gratis wil bijwonen (ook al woon je niet in de Sinjorenstad en ben je geen supporter van de Giants maar een rasechte Zaikapiting) kan per persoon 4 gratis tickets bekomen  via www.sportpaleis.be! Anders rerst natuurlijk nog de live TV-verslaggeving via onze sponsor Play Sports van Telenet.

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top