Besiktas - BC Oostende: 87 - 67

Zeer verdienstelijke partij tegen de groepsleider

Oostende had het aanvankelijk heel moeilijk tegen de intense defensieve druk van de thuisploeg. Maar na de rust toonde de kustploeg opnieuw zijn veerkracht. Het opende de tweede helft met een 0-12 en maakte er opnieuw een wedstrijd van…

Jean Salumu nam het voortouw en kreeg steun van Mihailovic. De Thuisploeg reageerde via driepunters van Diebler (11-11) en vond daarna aflossing via Strawberry. Met harde verdediging dwong Besikas Oostende tot balverliezen en werkte deze genadeloos af (23-11).  Strawberry bleef doorgaan tot 31-15, het moment waarop Myers en Kesteloot aanvallend dan toch opnieuw door het Turkse pantser raakten en de schade maximaal beperkten voor de rust.

Ruststand: 49-33

BCO had tijdens de rust zijn batterijen weer opgeladen en kwam energiek en trefzeker uit de kleedkamers. Via een 0-12 tussenspurt werd het 49-45 maar toen ontwaakte bij de thuisploeg  sterkhouder Clark die twee loepzuivere driepunters binnenmikte en hiermee het momentum van BCO brak (54-45). Niettegenstaande Clark nog een 3e driepunter nette en Sanli onder doel niet afgestopt kon worden, rechtte Oostende opnieuw zijn rug via een heel sterke Kesteloot die eveneens met rake driepunters uitpakte en hierbij steun kreeg van Mihailovic (83-77). Via de vrijworplijn werd uiteindelijk de eindscore vastgelegd.

Eindstand: 87-77

Statistieken >>

Back to top