« Zegereeks Turk Telecom Ankara stoppen » (Rasko Katic)

Met het bezoek van Turk Telecom Ankara, na acht wedstrijden ongeslagen in de FIBA Europe Cup, krijgt BC Telenet Oostende woensdagavond een keiharde opdracht voorgeschoteld. Een kolfje naar de hand van Zaikapiting Rasko Katic. «Turk Telecom Ankara is een sterke ploeg maar zijn wij dat ook niet? Voor BC Telenet Oostende de ideale gelegenheid om ons tegen een topploeg te bewijzen».

Zowel BC Telenet Oostende als Turk Telecom Ankara wonnen overtuigend tegen Boras (Zwe) en Slask Wroclaw (Pol) en delen de eerste plaats in groep Q van de 1/32ste finale FIBA Europe Cup. Beide teams beseffen dat de winnaar in hun onderlinge duels theoretisch winnaar van Groep Q wordt, met het enorme thuisvoordeel in de volgens de formule ‘best of three’ gespeelde derde ronde als inzet. Dit sterkt Rasko Katic alleen maar in zijn drang om zich samen met gans BC Telenet Oostende honderd procent te geven.
«Ik kan enkel beloven dat onze supporters woensdag een ‘big game’ voorgeschoteld krijgen. Iedereen bij BC Telenet Oostende wil immers zo ver als mogelijk geraken in de FIBA Europe Cup. De Final Four? Ja, waarom niet. Wij hebben er de ideale ploeg voor. Ikzelf voel mij prima. Het team is super met slimme en erg getalenteerde spelers die voor elkaar door het vuur gaan, wat we week na week bewijzen. »
Zilveren medaillewinnaar met Servië in de FIBA World Basketball Cup 2014 Rasko Katic volgt het Turks basketbal van heel dichtbij. En waarschuwt meteen voor de sterkte van Turk Telecom Ankara.
«Hun barslechte start in de sterke Turkse BSL met 2 winst- en 10 verliesmatchen veroorzaakten eind 2015 enkele ingrijpende wijzigingen in de ploeg. Onder hun nieuwe coach Hakan Demir en met de nieuw ingehaalde toppers ex-NBAer (Milwaukee Bucks, Indiana Pacers San Antonio Spurs, nadien o.a. Malaga, Panathinaikos en Casa Laboral) Marcus Haislip (USA, 35 jaar, 2m08) naast de Servische point-guard Aleksander Rasic (31j, ex-Dynamo Moskou en Montepaschi Siena) wonnen ze op 2 januari met 91-85 van leider in BSL Galatasaray Istanbul. »
Zondag werd het een ware thriller in de BSL bij Banvit Basket (3de) van ex-Mons-Hainaut topper AJ Slaughter. Turk Telecom Ankara  (nu 15de op 16 in de BSL met 3-11) verloor in een ware jojo-match met 91-82 (25-20/18-19/21-24/27-19).  Zoals meestal moest Turk Telecom Ankara het heel veel van zijn vijf Amerikanen (Woodside, Brown, Buckner, Haislip en Michael Jenkins (ex-Basket Liège 2010 onder … coach Gjergja, 2011 Optima Gent)) hebben met enkel de Turken Kurtoglu en Veyseloglu in steun.
« Ik ken hun sterkhouder Marcus Haislip nog van in de Spaanse competitie. Hij speelde toen bij Caja Laboral, ik bij Zaragoza » weet Rasko Katic .
« Hij is een rots in de bucket en kan ook aardig driepunters netten. We zullen zien hoe hij het er tegen onze georganiseerde verdediging doet. Het wordt op zijn minst interessant… ».
Rasko Katic en gans BC Telenet Oostende zijn er duidelijk op gebrand woensdagavond (opworp 19 uur), om in eigen Sleuyter Arena de Turkse zegereeks in de FIBA Europe Cup een halt toe te roepen. Dit kan natuurlijk niet zonder de massale verbale steun van onze Yellow Army. Zeker met de wetenschap dat Turkse sportploegen steeds bijzonder luidruchtig en onvoorwaardelijk door vele honderden in België, maar ook Nederland en Duitsland wonende landgenoten worden aangemoedigd.
Een sportieve strijd op het parket en een even sportieve rivaliteit op de tribunes moet er een onvergetelijke banketavond van maken.

Yellow Army, de Zaikapitings rekenen op jullie!!!

Go Oostende, go! Defense !!!

Back to top