preview halve finale play-offs

„Zet mijn centen op BC Telenet Oostende, maar toch opletten voor de Giants” (Van Kers)

„Dat BC Telenet Oostende het in die halve finales tegen Antwerp Giants, en niet tegen Spirou Charleroi moet opnemen, verbaasd Van Kers naar eigen zeggen in niets. „Antwerp Giants wilde duidelijk zijn halfbakken seizoen goed maken en toonde de meeste vechtlust.”, aldus 8-voudig Belgisch kampioen Lucièn Van Kerschaever.

Money time dus vanaf dinsdagavond in de ongetwijfeld kolkende Sleuyter Arena (en daar zal niet alleen de subtropische temperaturen die we momenteel kennen iets mee te maken hebben) bij ontvangst van de verliezende finalisten van de Belgische Beker Antwerp Giants. Het wordt de zesde rechtstreekse confrontatie dit seizoen tussen de Zaikapitings en de Sinjoren. Eén maal won Antwerp Giants (70-63). BC Telenet Oostende beslechtte de vier andere matchen in hun voordeel. Zij het telkens na een rasechte thriller (87-78 en 80-78 in de Sleuyter Arena, 91-93 na Over Time voor 17.000 toeschouwers in het Antwerpse Sportpaleis, 88-79 op de Heizel finale Beker van België).
„Ik zag de voorbije acht maanden heel wat wedstrijden van beide ploegen. Daarbij maakte BC Telenet Oostende op mij de meeste indruk.. Het voornaamste probleem van Antwerp Giants is dat zij niet op een volwaardige centerspeler kunnen rekenen. Bij BC Telenet Oostende daarentegen lopen wel enkele grote mannen rond die meer body tonen in de paint.”

Toch waarschuwt doorwinterde basketkenner Lucien Van Kers voor de sterke punten van Antwerp Giants.
„Bij de Sinjoren lopen enkele uitschieters rond die hun stempel op elke wedstrijd kunnen drukken. Daarbij kijk ik vooral uit naar de prestaties van Pearson, maar ook naar De Zeeuw. Zij het dat deze laatste het voornamelijk van zijn shotvermogen en minder van zijn verdedigend kunnen moet hebben. Beide Antwerpse guards Turner en Stewart mogen ook geen halve meter vrijheid worden gegund. En dan is er natuurlijk nog Roel Moors. Een speler met een drive zoals weinig anderen in de Belgische competitie. Indien Moors zijn dagje heeft, is hij moeilijk af te stoppen.” Een sterk Antwerp Giants dus, dat volgens Van Kers zijn plaats in de halve finales playoffs dubbel en dik verdient na een wisselvallig seizoen waarbij ze ‚slechts’ op de zesde plaats eindigden in de reguliere Ethias League.
Bij BC Telenet Oostende is iedereen er klaar voor. Ook Jared Berggren, tegen Leuven veiligheidshalve aan de kant gehouden wegens wat vocht in zijn deze winter geopereerde knie maar al een ganse week terug voluit aan het trainen.
Het team moet er na meer dan een week zonder wedstrijd wel voor zorgen dat het meteen weer in het juiste ritme zit en zijn ongeslagen thuisreputatie aanhoudt.

En jullie, duizenden onvoorwaardelijke supporters van BC Telenet Oostende? Klaar voor de ultieme rush naar de opperste bekroning van ons favoriete team? De Yellow Army kan de Zaikapitings naar onze 15de landstitel helpen zingen en supporteren. We are BCO!!!
Go Oostende, go! Defense!!!
Back to top