BC Telenet Oostende - Dexia Mons-Hainaut

Zoekend Oostende gaat onderuit tegen superefficiënt Mons

Oostende is er niet in geslaagd om zijn eerste wedstrijd van de nieuwe competitie tot een goed einde te brengen. Het ontbreekt het team nog aan chemie waardoor er nog teveel misverstanden zijn defensief en er teveel gezocht moet worden in aanval.

Niettegenstaande een hardwerkende nieuwkomer Kesteloot de score kon openen met een driepunter, was het Mons dat resoluut de leiding nam. Delas, Alexandru en vooral Cage deden de kustploeg heelwat pijn in de aanvangsminuten van de wedstrijd (5-18)

Met Kuridza en Salumu tussen de lijnen kwam er meer defensieve druk en via Djordjevic eveneens meer structuur in aanval, maar het leek toch alsof de vogel al gaan vliegen was. BCO kon nog naderen tot 30-36, maar via een verschroeiend driepuntpercentage (6/8 – 75%) hielden de bezoekers hun voorsprong vrij makkelijk in stand.

Ruststand: 31-41

Na de rust kwam er niet meteen reactie van de thuisploeg. Oostende bleef als een heterogeen geheel zoeken naar oplossingen in aanval terwijl het verdedigend het spel bleef ondergaan. Center Alexandru mikte vlot binnen van buiten de driepuntlijn en zag zich gevolgd door Lasisi, Mann en Delas. In geen tijd stond er een twintiger verschil op het scorebord (49-71).

De driepunters van Kuridza en Newbill en de scores onder doel van Boukichou diep in het vierde kwart kwamen dan ook te laat om de bezoekers nog te kunnen bedreigen.

Eindstand: 66-79

Lambrecht 0-0, Walden 0-2, Keselj 2-4, Salumu 6-2, Katic 2-0,Boukichou 4-8, Djordjevic 4-4, Kuridza 5-4, Kesteloot 6-2, Newbill3-8

Back to top