Telenet BC Oostende - Hubo Limburg United: 89-86

Zwoegend voorbij Limburg United

Na twee opeenvolgende overwinningen tegen de Antwerp Giants en na een vrij competitieweekend, verscheen het team van Brian Lynch vol energie en vertrouwen aan de opworp. De Limburgers speelden zeer efficiënt hun favoriete spel met veel improvisatie en snelle doelpogingen die ze aan hoog percentage binnengooiden. Het werd meteen duidelijk dat Oostende aan deze bezoekers een taaie klant zou hebben…

Limburg startte quasi foutloos en stoomde meteen naar een 3-12 voorsprong. Coach Gjergja hergroepeerde zijn troepen tijden een time-out wat meteen succes opleverde. Een strakkere verdediging en na scores van Wilkinson en Ponitka, stond het in geen tijd 14-14.

Thomas met twee loepzuivere driepunters maar ook scores van Boxley zorgden meteen voor een nieuwe jump van de bezoekers (21-28) . Salumu en Marelja reageerden heel allert  (39-35), Maar Thomas bleef elke centimeter vrije ruimte benutten, wat de voorsprong nog maar eens deed verwisselen van kamp (39-42). Ook de nieuwe sterke inbreng van Ponitka en Wilkinson kon niet verhinderen dat Limburg met voorsprong kon gaan rusten.

Ruststand: 52-54

Na de rust nam Stewart de rol van Thomas over en knalde meteen twee nieuwe driepunters binnen. Hij kon echter niet vermijden dat Oostende via fast breaks van Ponitka en twee driepunters van Wilkinson de leiding weer overnam en doorstoomde naar 67-62. Oostende kreeg vandaag geen grip op de rebound en Limburg pakte bovendien teveel aanvallende rebounds (69-68).

Stewart bleef zijn team op sleeptouw nemen en kreeg hier nu ook steun van Thomas. Toch lukte het niet meer voor de Limburgers om aan de leiding te komen  want Prince en Marnegrave, die tevens Marelja goed bediende, hielden de voorsprong intact. De eindstand kwam voornamelijk vanop de vrijworplijn tot stand.

Eindstand: 89-86

Berggren 1-0, Marelja 8-6, Muya 04, Marnegrave 0-0 (6 assists), Wilkinson 11-8, Gillet 2-0, Salumu 5-0, Ponitka 16-8, Djordjevic 2-0 (10 assists), Prince 7-10

Voor uitgebreide statistieken: klik hier >>

Back to top