Clasico met leidersplaats als inzet

Na een catastrofale start in eigen huis tegen Varese (It) de ganse wedstrijd tot achtervolgen gedwongen, om na een energievretende match in de slotminuten na 71-71 finaal de duimen te moeten leggen met 79-85, is ondanks die nederlaag, BC Telenet Oostende het aan zichzelf verplicht om  zich zaterdag tijdens de eerste Clasico van het seizoen tegen Spirou Charleroi te herpakken. Op zijn minst door van bij de aanvang 200% geconcentreerd en als hechte ploeg te verdedigen want daar start alles mee.

Waarom BC Telenet Oostende de voorbije weken match na match een mindere eerste helft op het parket brengt, om na de rust weliswaar een compleet andere gedaante te tonen, blijft een voor iedereen voorlopig een onbeantwoorde vraag. Niet in zijn minst omdat niemand van onze Zaikapitings van de noodzaak tot keihard verdedigen en concentratie van bij de opgooi moet worden overtuigd. Een gegeven waarop coach Dario Gjergja tijdens de trainingen in aanloop naar de Clasico toe, uitvoerig probeerde aan te werken.
Wat zaterdagavond in de Spiroudome zal nodig zijn om tegen een onder impuls van de broers Billy en Jimmy Baron, geruggesteund door andere nieuwe sterkhouders zoals Kevin Tumba, Pavel Pumpria en Seamus Boxley, wel herboren lijkend Spirou Charleroi de tot vandaag met hen gedeelde leidersplaats – met elk één verliesmatch – in de Scooore!League alleen op te eisen. Zeker nu de Spirou’s heel wat vertrouwen konden putten uit hun eerste zege van het seizoen in Eurocup, na vier opeenvolgende nederlagen, door het Spaanse Zaragoza met 80-69 wandelen te sturen.
Voor BC Telenet Oostende wordt het zaak van de knop onmiddellijk om te draaien. Dit mits de nodige lessen te trekken uit die eerste verliesmatch in elf wedstrijden en opnieuw vol vertrouwen het parket van de Spiroudome op te stappen.
Wellicht moet BC Telenet Oostende het in deze voor beide ploegen zo belangrijke topper, het nog steeds zonder de aan de schouder gekwetste Dominique Archie doen.

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top