Defense sleutelwoord naar succes

Wint BC Telenet Oostende vrijdagavond voor de vierde keer reeds dit seizoen in de Mons.Arena van Belfius Mons-Hainaut, of kunnen de Renards in eigen huis, de met 65-50 verloren eerste finalematch play-offs doen vergeten…?

BC Telenet Oostende mag de finalereeks play-offs dan wel met 1-0 leiden, toch is de weg naar een eventuele 16de titel van landskampioen nog ver weg. Ook al bleken zowat alle kenners, al dan niet basketspecialisten, bij het einde van de wedstrijd #1 in de tribunes van de Sleuyter Arena toch wel onder de indruk: “Amper vijftig tegenpunten! Nog nooit meegemaakt in een play-off finale.”

Een mening die zowel ex-assistent coaches bij BCO, Freddy Deckmyn als Johny Deschacht, volmondig deelden.

Door het minder presteren van Spirou Charleroi, nu vaandeldrager van het basket over de taalgrens, werd Belfius Mons-Hainaut ook door de Franstalige pers nog maar weinig kansen toegeschreven om dit volgens hun banketanalylisten ‘in alle domeinen superieur BC Telenet Oostende’ ook maar iets in de weg te kunnen leggen….

Hoe lovend al die prognoses ook mogen zijn, de Oostendse coaching staff weet beter dan wie ook, dat de titel nog niet binnen is alvorens de derde zege in deze play-off finale een feit is. Voorbarige hoerastemming en teveel lovende woorden zijn in deze fase totaal uit den boze!

Dat Belfius Mons-Hainaut, aangemoedigd door zijn massale aanhang zijn vel duur zal verkopen, beseft men al te goed. Reden te meer om de videobeelden van match #1 tot in de details te analyseren en er de nodige lessen uit te trekken.

Hoe dan ook moet er opnieuw uitgegaan worden van een betonnen en onwrikbare verdediging, wat de spelersgroep tijdens de trainingen nogmaals op het hart werd gedrukt.

Meer dan ooit wordt DEFENSE het sleutelwoord naar succes van de Zaikapitings.

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top