Dominique Archie tekent nieuw contract voor 1 seizoen

Zoals reeds her en der in de media aangekondigd, heeft BC Telenet Oostende voor het seizoen 2015-2016 een nieuwe overeenkomst gesloten met de Amerikaanse power forward Dominique Archie.

Archie verving dit seizoen vanaf de maand april, de aan de kruisbanden geblesseerde Wess Wilkinson en maakte tijdens zijn korte interimperiode een goede indruk op de coach en de sportieve staff.

Dominique Archie is een snelle, atletische en explosieve speler die zowel met de rug als het gezicht naar doel kan spelen en eveneens kan uitstappen voor een driepunter. Defensief zet hij steeds heel wat druk op zijn tegenstander en stapt goed uit in de paslijnen. Hij is bovendien heel complementair met onze kersverse “speler van het jaar” Pierre-Antoince Gillet.

Alvorens hij naar Oostende afzakte, speelde hij dit seizoen in de Italiaanse Serie A bij Upea Capo D’Orlando, het team waarmee hij vorig seizoen vanuit Lega 2 promoveerde. Hij genoot zijn opleiding aan de University of South Carolina en na een seizoen in de D-league bij de Austin Tores startte hij zijn Europese loopbaan bij het Roemeense Timisoara waar hij twee seizoenen zou blijven alvorens naar Italië te vertrekken.

Dominiqe Archie

  • °19 augustus 1987
  • USA
  • 2m00
  • Forward
  • Contract: 2015-2016
Back to top