BC Telenet Oostende - Antwerp Giants: 81-89

Geen tiende supercup

Oostende is er niet in geslaagd zijn 10e Supercup binnen te halen. Daarvoor kwam deze wedstrijd dan wellicht veel te vroeg want vooral in het 3e kwart kwam het gebrek aan “chemie” in het Oostendse samenspel (en vooral de verdediging) duidelijk naar boven.

Oostende maakt de beste start maar Antwerpen kwam al vrij snel terug aansluiten (11-11). terwijl Katic en Kuridza hun dominantie onder de ring demonstreerden knalden Clark, Smith en Schoepen vlot hun driepunters binnen (26-27). Djordjevic wist aanvallend met Salumu meer structuur te brengen maar verdedigend bleven de pijnpunten zich herhalen (niet meteen een verrassing aangezien dit team hooguit 3 keer samen heeft kunnen trainen). Antwerpen bleef van de misverstanden profiteren met vooral Schoepen aan het driepuntkanon. Ook plukte Antwerpen 9 aanvallende rebounds in de eerste helft wat eveneens veel te veel is. Toch behield Oostende zijn scorend vermogen via een goeie invalbeurt van Lambrecht en een bevlieging van Walden.

Ruststand: 50-45

Antwerpen kwam met de beste inspiratie uit de kleedkamers. Clark nette meteen 3 driepunters waardoor de sinjoren de leiding overnamen (52-60). Bij Oostende bleef de verdediging haperen maar was nu ook aanvallend alle organisatie zoek. Bij Antwerpen namen Mason en Smith de schuttersrol over met een 12-28 tussenspurt in het derde kwart tot gevolg (62-73).

In het laatste kwart van de partij namen Salumu en Keselj hun team op sleeptouw en probeerden het gat opnieuw te dichten ( 71-75). Ook Kuridza gaf zijn maximum (81-85) maar Clark bleef echter onstuitbaar spelen en stelde zo de tweede Antwerpse Supercup veilig.

Lambrecht 5-0, Walden 6-0, Keselj 5-5, Salumu 4-6, Katic 12-5, Boukichou 0-0, Djordjevic 3-3, Kuridza 7-13, Kesteloot 0-0, Newbill4-3

Back to top