Jermaine Beal tekent bij Telenet Oostende tot einde van het seizoen

Om de blessure van de Niels Marnegrave op te vangen heeft Oostende de 29-jarige Amerikaanse guard Jermaine Beal aangetrokken.

Jermaine Beal is geen onbekende voor de Belgische competitie aangezien hij in het seizoen 2010-2011 uitkwam voor Pepinster.
Oostende wil met deze versterking de blessure van Niels Marnegrave opvangen en de speelminuten van Dusan Djordjevic onder controle houden nu de belangrijkste maanden van de competitie eraan komen. Beal is een 1m90 grote combo guard die eveneens steun kan geven op de shooting guard positie mocht er zich daar een probleem voordoen zoals nu het geval is door de schouderblessure van Serron.

Beal speelde de afgelopen twee seizoenen voor de Australische-NBL voor de Perth Wildcats, waarmee hij zopas het kampioenschap heeft gewonnen. Beal wordt begin volgende week in Oostende verwacht en zal van zodra zijn arbeidskaart in orde is, kunnen deelnemen aan de trainingen.

Jermaine Beal

  • USA
  • °1987
  • Guard
  • 1m90
  • Contract tot het einde van het seizoen

Wegens de komst van Beal had Oostende een Buitenlander teveel en werd tevens beslist om de samenwerking met Aleksandar Marelja stop te zetten. Aleksandar kende door zijn knieblessure een moeilijk seizoensverloop maar heeft zich tot en met zijn laatste wedstrijd 100% blijven inzetten voor het team.

Back to top