Kalender Scooore! League 2015-2016 + Loting Beker van België vanaf 1/8ste finale

Om de bekercompetitie transparanter te maken voor het grote publiek maakt de Scooore! League twee competitieweekends vrij waarin de kwartfinales en halve finales back-to-back zullen afgewerkt worden, met heenwedstrijden op vrijdag en terugwedstrijden op zondag van hetzelfde weekend. De competitie zelf wordt weer in drie fasen afgewerkt (1e ronde – 2e ronde – play offs), met dit verschil dat de poules na de eerste ronde anders ingedeeld worden. In plaats van de eerste zes, spelen de eerste vijf uit het klassement na de eerste ronde voor de pole position in de play offs en de laatste zes voor de overblijvende drie play-offplaatsen. 

competitie

In de eerste ronde spelen alle 11 clubs uit en thuis tegen elkaar, wat dus 20 wedstrijden per club oplevert over 22 speeldagen (met 1 bye per speeldag).

Voor de 2e ronde worden de ploegen onderverdeeld in 2 poules op basis van het klassement na de 1ste ronde.

  • In poule A strijden de eerste 5 van de 1ste ronde voor de beste plaats en het bijhorend thuisvoordeel in de playoffs.
  • In poule B strijden de laatste 6 ploegen van de 1ste ronde voor de resterende 3 playoff plaatsen.

Samengevat competitie

1e Ronde: alle 11 clubs spelen uit en thuis tegen elkaar => 22 speeldagen

2e Ronde:

  • Poule A: eerste 5 na 1ste ronde spelen uit en thuis tegen elkaar => 10 speeldagen

Inzet: pole position en thuisvoordeel in de play offs

  • Poule B: laatste 6 na 1ste ronde spelen uit en thuis tegen elkaar => 10 speeldagen

Inzet: laatste 3 play-off plaatsen

Playoffs worden gespeeld met 8 clubs (1/4e finale – ½” finale – finale)

Poule A wordt dus van 6 clubs herleid tot 5 ten opzichte van het afgelopen seizoen. De punten van de eerste ronde worden meegenomen naar de tweede ronde.

3 wedstrijden moeten nog ingepland worden. Deze zijn in het rood aangeduid en worden gecommuniceerd zodra de speeldata vastliggen. Alle wedstrijddata zijn onder voorbehoud van wijzigingen voor tv-programmering.

Beker

Naast de Scooore! League-kalender vindt u ook de loting voor de Beker van België terug vanaf de 1/8e finale tot en met de finale.

In de 1/8e finale spelen de eerste 5 clubs uit het klassement van de Scooore! League 2014-2015 tegen 5 clubs die zich kwalificeren uit de poulefase gespeeld onder clubs uit tweede en derde nationale. Deze wedstrijden gaan door op het veld van de clubs uit de lagere afdelingen met een voorgift van 5 punten.

De laatste 6 clubs uit het klassement van de Scooore! League 2014-2015 worden onder elkaar uitgeloot. Zij werken hun 1/8e finale af in een heen- en terugwedstrijd.

Voor de bekerwedstrijden worden er twee competitieweekends vrijgemaakt voor de 1/4e en 1/2e finales (respectievelijk de weekends van 28/11/2015 en 30/01/2016), waarin de wedstrijden back-to-back gespeeld zullen worden. De heenwedstrijden gaan door op vrijdag en de terugwedstrijden op zondag.

De finale gaat door in Vorst Nationaal op zaterdag 12 maart 2016.

Back to top