Leuven onberekenbaar (P.A. Gillet)

Op de eerste speeldag EuroMillions Basketball League verrassend winnaar tegen Limburg United ontvangt Leuven Bears zaterdag in hun Sportoase de met een nederlaag tegen Mons gestarte landskampioen BC Telenet Oostende. Meteen is de toon gezet. Leuven Bears zal willen bevestigen, BC Telenet Oostende snakt naar hun eerste competitiezege. « Het wordt niet gemakkelijk, maar wij gaan er voluit voor », weet Zaikapiting P.A. Gillet.

BC Telenet Oostende moet in Leuven jammer genoeg zijn smaakmaker P.A. Gillet missen. Woensdag in de met 84-103 gewonnen achtste finale Cup tegen Charleroi B aan zijn wederoptreden toe na enkelkwetsuur opgelopen met de Belgian Lions, sloeg het noodlot terug toe.
« Ik speelde lekker mee en voelde mij prima. Tot ik na een lange ren bij een hard contact met een tegenstrever een stekende pijn aan mijn pas geheelde enkel voelde. Mijn wereld stortte zowat in. Gelukkig kwam tijdens een MRI donderdag in het AZ Damiaan Oostende aan het licht dat er geen nieuwe kwetsuur is. Toch moet ik 2 à 3 weken inactief blijven om het fragiele weefsel rond mijn enkel nog te verstevigen. Dat wordt dus zaterdag nagelbijten op de bank. »
Vast overtuigd dat zijn medemaats er op het parket alles zullen aan doen om de woensdag tegen de youngsters van Charleroi vertoonde positieve kentering binnen de ploeg te bevestigen, vreest P.A. Gillet het onberekenbare van onze gastheren Leuven Bears.
« Het is een team dat het niet ècht van veel tactische spelpatronen moet hebben. Wat hun soort basket dan ook zo onberekenbaar maakt. Veelal spelen ze volgens de vorm van de dag. Er is steeds wel een speler die gloeiend hot staat. Zeker omdat zij vooral tegen topploegen zoals BC Telenet Oostende niets te verliezen hebben. En dus complexloos hun gang kunnen gaan. Bovendien geven ze nooit op. Zelfs al staan ze met 20 punten achter… »
Speerpunt van dit Leuven Bears is zeker Codi Miller-McIntyre. Tegen Limburg goed voor 21 pt om woensdag bij een vooruitgeschoven verliesmatch op Antwerp Giants terug 24 pt in het netje te gooien. Maar Leuven Bears heeft nog meer troeven achter de hand met o.m. Anthony Goetgeluck en Jonas Delalieux.
«Aan BC Telenet Oostende om Leuven Bears te beletten hun moeilijk voorspelbaar soort basket te ontwikkelen. Daar hebben wij genoeg ervaring en klasse voor. Op training komt duidelijk naar voor dat onze huidige ploeg zoveel sterker is dan deze van vorig seizoen. Alleen gebrek aan tijd om de puzzelstukjes in elkaar te laten passen maakt dat wij nog een zekere achterstand hebben tegenover de meeste andere teams. Maar dat komt binnen de kortste tijd in orde. Onze anciens onder impuls van kapitein Dusan Djordjevic, Rasko Katic, Jean Salumu en Khalid Boukichou zullen de nieuwe maats door hun enthousiasme wel meesleuren naar die nodige positieve flow. De tijd dringt ook want vanaf nu zijn we voor lange tijd aan twee wedstrijden per week toe. Hopelijk werkt dat bevorderlijk voor het op punt zetten van onze automatismen. »

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top