“Proberen zo snel mogelijk een finaleticket te pakken” (Dusan Djordjevic)

“Dat wij twee dagen na onze thuisnederlaag tegen Spirou Charleroi met een knalprestatie on the road de stand in deze halve finale op 1-1 zetten, waardoor BC Telenet Oostende terug het thuisvoordeel voor een eventuele beslissende match in handen heeft, is een enorme opsteker. Nu willen wij al het mogelijke doen om on zo snel mogelijk van een finaleplaats verzekeren.”

Ploegkapitein Dusan ‘the general’ Djordjevic van BC Telenet Oostende wuift alle lof over zijn belangrijke inbreng bij de 61-81 overwinning van zijn Zaikapitings bij Spirou Charleroi met zijn gekende nederigheid weg.

“Het belangrijkste is dat de ganse ploeg na onze mindere prestatie in eigen huis als één blok zijn ware gedaante hervond. Iedereen toonde het nodige karakter en strijdvaardigheid om de zaken recht te zetten. Jared Berggren speelde opnieuw een heel degelijke partij en natuurlijk was de inbreng van Dominique Archie in grote mate doorslaggevend voor het eindresultaat. Hij was de sleutel tot ons succes. Ik ben bijzonder verheugd dat Dominique zich op het gepaste moment een meer dan waardige vervanger van de ongelukkig door kwetsuur ontbrekende Wes Wilkinson toont. Misschien nog belangrijker nu is dat Dominique Archie niet alleen zijn individueel talent etaleerde, maar ook nadrukkelijk toont een èchte ploegspeler te zijn. Dit bewees hij met zijn verdedigende inbreng .”

Voor Dusan Djordjevic is het nu belangrijk dat de ganse ploeg van BC Telenet Oostende woensdagavond in eigen Sleuyter Arena geconcentreerder dan ooit aan de opworp van de volgens hem “cruciale derde match” in deze halve finale play-offs verschijnt.

“Thuis die derde match winnen is een must om alle druk van ons af te houden. Hoe dat moet gebeuren? Beide ploegen kennen elkaar door en door. Hoe de coaches het tactisch zullen aanpakken is nog afwachten. Spirou Charleroi is een zeer goed team dat op heel wat klassespelers kan terugvallen. Bovendien spelen zij een zeer agressief soort basket. Toch denk ik dat onze gasten misschien zullen proberen om BC Telenet Oostende ietwat de wind uit de zeilen te halen door het tempo te willen drukken. Misschien dat zij wel hopen ons met een zone-verdediging van de wijs te brengen? Hoe dan ook, BC Telenet Oostende beschikt over genoeg troeven om iedere wedstrijdsituatie aan te kunnen. Wij hebben een ploeg van twaalf gelijkwaardige spelers, geruggensteund door onze fel gewaardeerde supporters, die allen bereid zijn zich tot het uiterste te geven!

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top