Super Classico aanloop finaleplaats (Khalid Boukichou)

Topaffiche voor de halve finale play-offs met de Super-Classico BC Telenet Oostende-Spirou Charleroi. Een confrontatie in een ‘best of five’ die vuurwerk belooft!  De Carolingers zullen alles in het werk proberen te stellen om hun kwakkelseizoen met een finaleplaats (of meer) te redden. Onze Zaikapitings willen dan weer hun in de Scooore!League vertoonde dominantie eveneens met een finaleplaats verzilveren. 24 uur voor het eerste treffen die de Sleuyter Arena woensdagavond moet laten vollopen, voelt de Oostendse revelatie van het jaar Khalid Boukichou de positieve adrenaline reeds door zijn lichaam gieren.-

“Alhoewel ook ik reeds met drie titels van landskampioen mag pronken beleef ik deze play offs toch compleet verschillend. Werd ik vorig jaar  in de finale sporadisch ingezet door de kwetsuur van Echenique, dan voel ik me pas de voorbije maanden ècht een waardevolle speler voor dit super BC Telenet Oostende. Het vorige maand behalen van onze 16de Beker van België was voor mij reeds een onvergetelijke ervaring. Het smaakte naar zoveel meer…. .”

Dat BC Telenet Oostende dit seizoen drie van de vier wedstrijden tegen Spirou Charleroi won, is voor Khalid Boukichou helemaal van geen tel.

“Play Offs staan gelijk aan money-time. Iedere wedstrijd is een finale. Dat bewees Pepinster in onze kwartfinale matchen waarin wij het bar lastig kregen.”

Khalid Boukichou verwacht een extreem agressief spelend Spirou Charleroi op het parket. Vooral nu coach Stas terug op zijn voltallig effectief kan rekenen.

“Die eerste match in de serie van maximaal vijf wordt zeker geen observatieronde zoals in een boksmatch. Winnen is voor beide teams van enorm groot belang. Wij beseffen dat Spirou Charleroi met Bostic, Dowdell en andere Collins over heel ervaren en klassevolle spelers beschikt die ons samen met Larsen en Francis in de bucket het leven erg zuur kunnen maken. Om dan nog van Mukubu, Hamilton of Massot  en Schwartz te zwijgen…”

Toch moet Spirou Charleroi het heel dikwijls van de prestaties van enkele individualiteiten hebben, waarbij de vorm van de dag een grote rol speelt, dan steunt BC Telenet Oostende volgens Khalid Boukichou dan weer op het gekende stramien rond collectief spel en strakke verdediging.

“Dat bepaald deze verdediging het tegen Pepinster niet altijd even secuur deed, kwam grotendeels door het erg a-typisch spel van de Wolven. Een probleem waarmee ook Spirou Charleroi werd geconfronteerd tegen Limburg United. Met BC Telenet Oostende en Spirou Charleroi staan in deze Super Classico halve finale play offs, twee veelal op klassiek gestoeld basket  tegenover elkaar al zullen wij in één tegen één situaties toch wel bij de pinken moeten zijn . Beide teams weten wat van elkaar te verwachten. Concentratie en de hulp van onze supporters kunnen voor winst of verlies bepalend zijn.”

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top