BC Telenet Oostende - Antwerp Giants: 67 -79

Telenet Oostende klopt de Antwerp Giants nu ook in eigen huis

Met Djordjevic opnieuw op hoog niveau en gesteund door een ijzersterk Belgisch trio Serron, Gillet en Muya, toonde de kustploeg zich opnieuw te sterk voor de Antwerp Giants.

De thuisploeg toonde alvast een pak meer energie en kracht in verdediging dan tijdens de Supercup in Knokke enkele weken terug. Met twee driepunters van Fogg en vooral het inside spel van Pearson en Ubel startte de thuisploeg vrij sterk. Maar een beresterke Djordjevic met 2 driepunters en een driepunter van Wilkinson stonden de bordjes meteen weer gelijk (9-9). Maar de Oostendse “Generaal” ging door op zijn elan en deze keer gesteund door Serron en een zeer goed ingekomen Berggren werd het 14-20.

Roel Moors probeerde kentering te brengen maar zag zich gecounterd door een sterke Muya (23-29). Enkele slordigheden in het Oostendse spel met bijhorende balverliezen was alles wat de thuisploeg nodig had om zich tegen de rust weer naast de bezoekers te hijsen: 37-38

Ruststand 37-48

Na de rust een gelijkaardige scenario met Djordjevic aan het spreekwoordelijke stuur, energie van Serron en een ontwaakte Echenique onder de borden.  Maar Antwerpen liet echter niet begaan: Pearson smeerde Wilkinson zijn 3e en 4e fout aan en Mwema bracht zijn team met snedige drives opnieuw op voorsprong (44-43).  Serron met een driepunter en een beresterke Muya reageerden en zorgden zo meteen weer voor 47-53, de grootste voorsprong tot dan toe.

Wie dacht dat de Giants aan het kraken waren had het mis. Enkele minder goeie Oostendse invalbeurten en daarmee gepaard gaande balverliezen lagen mede aan de basis van een 12-0 tussenspurt van de thuisploeg (59-53).

Oostende leek even van slag maar Coach Gjergja en zijn team reageerden allert. Echenique bleef dominant in de Antwerpse raket en zorgde met drie opeenvolgende dunks opnieuw voor aansluiting (61-61).  Ook zijn vervanger Berggren kwam net als in de eerste helft heel sterk in en nam de dominantie in rebound meteen over.

Gillet die al een hele wedstrijd goed verdedigde tegen de Antwerpse Sterkhouder Pearson vond nu ook stilaan de juiste afstand vanop de driepuntlijn en samen met Djordjevic zorgde hij voor (63-71).  Enige commotie rond een technische fout van Roel Moors bracht de bezoekers niet meer van slag en Gillet bekroonde zijn wedstrijd met een derde beslissende driepunter.

Eindstand: 67-79

Berggren 4-0 (10 reb), Serron 4-3 (5 assists), Echenique 2-11, Muya 8-8, Marnegrave 0-0, Wilkinson 3-2, Ponitka 1-0, Djordjevic 11-8 (9 assists) , Prince 0-0


Highlights NL / Antwerp Giants 67 – 79 BC Oostende door proximus5

Back to top