Telenet Oostende - Antwerp Giants: 103 - 62

Telenet Oostende pakt de Supercup na overtuigende zege.

Oostende pakte vandaag in Knokke de Supercup na een overtuigende zege tegen de Antwerp Giants.

Het team van coach Gjergja schoot als een speer uit de startblokken. Met Djordjevic als gangmaker en Wilkinson en Serron als afwerkers stond het in geen tijd 19-8.  De goeie defense in combinatie met splijtende tegenaanvallen verraste duidelijk de tegenstanders die zelf niet meteen oplossingen konden vinden om de Oostendse verdediging te ontwrichten.

Aanvallend ging de bal vlot rond tot er een open doelpoging werd gevonden. Bovendien werkten de kustjongens uitermate precies af want via nieuwe en opeenvolgende driepunters van Ponitka, Wilkinson en Gillet stond er bij 35-15 voor het eerst een twintigpuntenkloof op het bord. Echenique en Berggren hadden bovendien volledige controle over de rebound terwijl ook sterkhouder Pearson helemaal in de tang zat.

Ruststand: 57-30

Na de rust kwam er niet meteen een terugval, integendeel.  Djordjevic en opnieuw Wilkinson driepunterden gewoon verder en neutraliseerden hiermee de vroege scores van Fogg en Callagan.

Coach Gjergja benutte zijn bank opnieuw maximaal al had dat weinig invloed op het spel. Boukichou kwam eveneens heel sterk in maar ook Gillet en Marnegrave mikten hun driepunters binnen waardoor net voor het einde van het derde kwart een 80-40 score op het bord stond.

In het vierde kwart kon Antwerpen via Archibeque dan toch gelijke tred houden maar de kloof bleef toch intact. Het opmerkelijkste feit van het vierde kwart was het voorzichtige heroptreden van Jean Salumu die het na 3 maand afwezigheid opnieuw even tussen de lijnen stond.

Eindstand 103-62

Berggren 7-0, Serron 12-2, Echenique 9-0, Muya 2-3, Marnegrave 5-3, Wilkinson 8-3, Gillet 3-3, Salumu 0-4, Ponitka 5-4, Boukichou 0-8, Djordjevic 4-5 (7 assists), Prince 4-9

Back to top