Liege Basket - BC Telenet Oostende: 61 - 89

Vlotte winst in Luik voor collectief Oostende

Deze wedstrijd in Luik was de afsluiter van een vermoeiende vierdaagse die vorige dinsdag begon. Het was eveneens de tweede wedstrijd in drie dagen tijd en na het verlies in Dijon wou Oostende in de eigen competitie zeker geen steek laten vallen.

BCO startte eerder krampachtig aan de wedstrijd waarin de Luikse center Fields zich het meeste liet opmerken (9-4). Bovendien had de kustploeg in geen tijd 4 ploegfouten achter zijn naam staan waardoor Luik vrij veel op de vrijworplijn mocht postvatten (12-4). De opflakkering kwam er na drie opeenvolgende driepunters van respectievelijk Serron, Wilkinson en Djordjevic (14-15) maar de Servische point guard ging op zijn elan door met nog eens een driepunter en een lay-up (18-21).

Ook in het tweede kwart had de kustploeg al na anderhalve minuut opnieuw 4 teamfouten achter zijn naam waardoor de thuisploeg opnieuw frequent op de vrijworplijn mocht postvatten.  De Luikenaars kwamen zo nog heel even aan de leiding (32-31) maar daarna beten ze hun tanden helemaal stuk op de wurgende Oostendse verdediging. Boukichou had Fields nu helemaal in de tang en de druk van de Oostendse guards was uitstekend. Prince werd meermaals foutief gestopt en onder impuls van het duo Serron – Djordjevic plaatste Oostende een 0-15 tussenspurt net voor de rust: 32-46

Ruststand: 32 – 46

Na de pauze liet BCO de thuisploeg geen enkele kans meer om terug in de wedstrijd te komen want opnieuw Djordjevic met Boukichou en Wilkinson speelden uiterst dominant en duwden meteen door tot 35-56, het moment dat de Luikse coach zijn team in een zoneverdediging liet parkeren. De Luikse jonge Belg Gaudoux toonde nog de meeste weerstand met 8 punten op rij waaronder twee driepunters (45-60) maar veel mocht het niet baten. Oostende speelde ontspannen en ontmandelde geduldig de zoneverdediging. Marnegrave organiseerde goed, infiltreerde in de zoneverdediging om dan buitenuit de scherpschutters Ponitka en Gillet te bedienen die beiden hun shots binnenmikten. Hierdoor bereikte Oostende een maximale voorsprong bij 59-89 net voor het eindsignaal.

Eindstand: 61-89

Berggren 0-2, Serron 8-2, Echenique 0-0, Muya 0-0, Marnegrave 4-2, Wilkinson 9-6, Gillet 4-7, Ponitka 3-12, Boukichou 3-4, Djordjevic 14-4 (6 assists), Prince 4-4

Statistieken


Highlight NL / Liège Basket – BC Oostende door proximus5

Back to top