„Dijon keiharde dobber” (Pierre-Antoine Gillet)

Amper bekomen van de met verve gewonnen knaller op Antwerp Giants, een zege waar P.A. Gillet een groot aandeel in had, probeert BC Telenet Oostende woensdagavond op bezoek bij Dijon (F) ook in Eurocup te bevestigen. „Niet bepaald de gemakkelijkste opgave voor de Zaikapitings. Het wordt een match op het scherp van de snee tussen twee op keihard verdedigen gestoeide ploegen. Opperste concentratie gedurende volle veertig minuten zal nodig zijn”, weet BC Telenet Oostende’s sterkhouder Pierre-Antoine Gillet.

BC Telenet Oostende wachtte dinsdag een meer dan zeven uur lange busreis om de 585 km naar de hoofdstad van de mosterdindustrie en de Bourgogne-wijnvelden te overbruggen. Tijd genoeg om alles nog even op een rijtje te zetten en de vanwege de coachingstaff meegekregen videobeelden van het in 1880 uit het patronaat ontstane Jeanne d’Arc Dijon tot in de kleinste details te bekijken. De analyse van de laatste competitiewedstrijden van Dijon is duidelijk. Voor Pierre-Antoine Gillet zijn de rood-wit-blauwen niet zomaar een meelopertje in de Eurocup.

„Het is een team dat magistraal wordt geleid door spelmaker Erving Walker. Zijn ze misschien minder sterk onder de borden, dan beschikt de Jeanne d’Arc Dijon over een resem dodelijk doeltreffende shotters van buiten de perimeter. Daarenboven leggen ze hun hoofd nooit voor het laatste fluitsignaal. Le Mans mocht het vorige week nog ondervinden. Zij leidden met 55-72 bij Dijon aan het half uur en verloren toch met 80-79 na een onwaarschijnlijke 25-7 in het laatste quarter te hebben geslikt! En zaterdag bevestigde Dijon zijn sterke thuisreputatie in het Palais des Sports Jean-Michel Geoffroy door niemand minder dan ASVEL Lyon -Vileurbanne met 86-71 te kloppen.” Dat Dijon het net als BC Telenet Oostende van een onverzettelijke verdediging moet hebben, maakt het voor Pierre-Antoine Gillet alleen maar interessanter.

„Bij BC Telenet Oostende houden wij van wedstrijden met een grote intensiteit. Wij zullen de volle veertig minuten ons beste niveau moeten halen. Defensief en aanvallend. Opperste concentratie wordt de rode draad willen wij stunten en onze EuroCup campagne met een zege on the road beginnen.” Pierre-Antoine Gillet gelooft staalhard in het kunnen van BC Telenet Oostende.

„Ons collectief begint iedere wedstrijd meer te renderen. De dag is niet meer zo ver af dat elke speler zijn betere niveau haalt. Wie ontploft doet er niet toe. Iedere wedstrijd krijgt wel zijn eigen matchwinnaar. Het doel van coach Gjergja is om ons als ploeg gedurende volle veertig minuten de perfectie te halen. Misschien kan dat reeds bij Dijon?”

Go, Oostende, go! Defense!!!

#trotsebcofan

De wedstrijd kan je live volgen op de website van France 3

Back to top