“Sleutelmatch voor 4de plaats” (Dusan Djordjevic)

“BC Telenet Oostende mag dan wel het Duitse Artland Dragons tweemaal hebben overwonnen tijdens de pre-season campagne (62-97 in Quakenbrück, 88-83 in Oostende), toch wordt het woensdagavond on the road tegen dezelfde Artland Dragons niet zo gemakkelijk om onze eerste Eurocup zege van het seizoen te behalen. Al heb ik er goede hoop in,” kijkt de kapitein van BC Telenet Oostende Dusan ‘the general’ Djordjevic vooruit op de verplaatsing naar Quakenbrück (D). Een 6 uur lange busreis.

“Het is duidelijk dat dit één van de sleutelmatchen wordt in de strijd om de 4de plaats in Groep B, met als einddoel de kwalificatie voor de tweede ronde Eurocup. Wint BC Telenet Oostende (0-2 in Eurocup) van de directe concurrent Artland Dragons (1-1), dan zetten wij de bordjes gelijk. Die wedstrijd kon voor ons op geen beter moment komen. BC Telenet Oostende toonde de voorbije weken dat het naar zij naar zijn betere vormpeil toe groeit. Daar is het ontbolsteren van JP Prince niet vreemd aan. Ik voel dat gans de ploeg mede daardoor steeds meer met vertrouwen speelt. Wat we tot nog toe enkel in de Scoore!League konden verzilveren. Woensdag moet dat ook op Europees niveau kunnen.”

Dat Artland Dragons thuis nipt van ASVEL Lyon verloor (64-70) en vorige week met 77-78 ging winnen bij het Italiaanse Cantu, er zelfs tweemaal een 18-puntenkloof bewerkte ((26-44/45-63) om uiteindelijk nog te moeten ‘pompen of verzuipen’ in de slotminuut, is voor Dusan Djordjevic geen punt. “Wij weten dat Artland Dragons voor verrassingen kan zorgen. Het is een team dat het vooral van een zeer agressief basket moet hebben. Alleen blijken zij daarin soms te enthousiast. Wat wij dan weer in ons voordeel moeten laten uitdraaien. En ja, daar ligt voor mij als leider van het team op het parket misschien een sleutelrol. Ik besef dat ik meer dan ooit mijn topniveau moet weten te halen om mijn ploeg BC Telenet Oostende als geheel beter te laten spelen. Ik schuw daarvoor mijn verantwoordelijkheden niet.”

Over wie bij Artland Dragons de gevaarlijkste spelers zijn, heeft ‘the general’ Djordjevic zo zijn ideetjes. “Hun pocket-guard David Holston (1m68), de ervaringrijke en zeer agressief spelende Antoine Graves behoren naast Lawrence Hill en center Anthony King tot de steunpilaren van de Artland Dragons. Dat King daarenboven ook een gevaarlijk shot van buiten de 6m75 in de handen heeft, maakt hem des te moeilijker af te stoppen.”

Terwijl BC Telenet Oostende zondag met succes de gevaarlijke klip van Brussels met 69-84 omzeilde, verloor Artland Dragons in eigen zaal tegen het gelijk 6de (op 18 ploegen) geklasseerde Mitteldeutcher BC met 71-86. Voor Dusan Djordjevic kan die nederlaag de Dragons alleen sterken in hun bedoeling om de overwinning van vorige week bij Cantu tegenover hun op eerherstel recht hebbend thuispubliek tegen BC Telenet Oostende te bevestigen. “Wij zullen er alles aan doen om dat feestje niet te laten doorgaan. BC Telenet Oostende kan bij Artland Dragons on the road winnen. Dan staan wij Europees terug op de rails. Wij gaan ervoor!”

Aanvang van die nagelbijter in de Artland Arena om 19u30. Live te volgen op de site van Eurocup (weliswaar geen tv beelden voorzien).

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top