Tavares (2m20) neutraliseren (Jared Berggren)

Vorige week als enige van de 36 in Eurocup uitkomende teams met een century uitpakkend (101-81 tegen het Italiaanse Cantu!), kijkt Herbalife Gran Canaria Las Palmas woensdagavond in de Sleuyter Arena, BC Telenet Oostende in het wit van de ogen. Blikvanger bij Gran Canaria is de 2m20 grote Walter Tavares (22) uit de Kaap Verdische eilanden, iedere wedstrijd goed voor meer dan 10 rebounds, enkele blokshots en een pak punten. BC Telenet Oostende’s toren Jared Berggren kijkt vol vertrouwen uit naar die uitdaging.

“Tavares is een getalenteerde jongere die in de belangstelling staat van de NBA en zich nu Europees probeert te bewijzen. Waar hij duidelijk in slaagde tegen Cantu (13 rebounds, waarvan 8 aanvallende, 3 blokshots en 12 pt). Ik hoef er geen tekeningetje bij te maken dat tegen een 12 cm grotere center optornen onder de ring bijzonder moeilijk spelen wordt. Daarom ook dat wij die Tavares zo ver mogelijk buiten de bucket moeten proberen te houden. En hem als team uitblokken”, geeft Jared Berggren mee zonder de door BC Telenet Oostende’s head-coach Dario Gjergja uitgedokterde taktiek te ontluisteren.

Natuurlijk stoelt het met erg aanvallend basket uitpakkend Herbalife Gran Canaria Las Palmas niet enkel op het super-talent Walter Tavares. Wel is duidelijk dat de Canarische versie van de door Aito Garcia Renese getrainde Yellow Army “Los Amarillo” (die uit tegen BC Telenet Oostende in blauwe uitrusting speelt) tactisch erg veel van zijn centers verwacht. Met naast Walter Tavares ook Dajuan Summers (2m03, USA) en de Canadees Kendall (2m09).
BC Telenet Oostende’s grote jongens Gregory Echenique (2m06), Khaled Boukichou (2m06) samen met Wes Wilkinson (2m07), P-A. Gillet (2m01) en Jared Berggren (2m08) zullen meer dan hun beste beentje en langste armen moeten inzetten om de zegekansen van de Zaikapitings te vrijwaren.

“Wij mogen ons echter niet blind staren op wat zich in de bucket kan afspelen. Herbalife Gran Canaria Las Palmas is zoveel meer dan hun centers”, waarschuwt Jared Berggren na het zien van de video van de zondag met 80-61 bij FC Barcelona door Gran Canaria verloren wedstrijd in de Spaanse competitie Lega Endessa waar de Amarillo na 3 wedstrijden 13de op 18 staan. Oppassen dus voor bommenwerpers Kuric, Baez, Bellas maar ook Summers. Toch geeft Jared Berggren BC Telenet Oostende meer dan 50 procent kans op thuiswinst.

“Thuis alles winnen is een must om naar de tweede ronde Eurocup door te stoten. Dat beseft iedereen bij BC Telenet Oostende maar al te goed. Wij trokken de nodige lessen uit de jammerlijk verloren wedstrijd bij Dijon (F) waar we teveel balverliezen leden en nooit ons wedstrijdritme vonden. Bij onze twee dagen later in de Scoore League met 61-89 gewonnen match op Luik was het al veel beter. Woensdagavond voor ons eigen publiek moeten wij ons 300% geven. Iedereen binnen de ploeg is er klaar voor. Hopelijk geldt dat evenzeer voor onze supporters van wie we de vokale hulp hard kunnen gebruiken.”
Nog een tipje voor de supporters: vanaf dit seizoen wordt de schotklok na het neerhalen van een aanvallende rebound niet langer op 24 seconden speeltijd, maar wel op 14 seconden gezet. Kwestie van het spel nog vlotter en rapper te laten verlopen. Bij de verdedigende rebounds blijft alles bij hetzelfde met de schotklok op 24 sec.

Go Oostende, go! Defense!!

Back to top