Hoofden leegmaken en opnieuw voluit er tegenaan!

Kwartfinale Beker van België met ‘back-to-back’ confrontatie tussen Kangoeroes Willebroek en BC Telenet Oostende. Na vorige week in Scooore!League Okapi Aalstar in eigen Forum te hebben geklopt, azen de door Daniël Goethals geleide Rupel-boys tegen de landskampioen en bekerhouder op een nieuwe stunt. Voor onze Zaikaipings wordt het in de eerste plaats hoofd leeg maken van alle muizenissen na de Europese nederlaag in Zweden.

Veel tijd restte coach Dario Gjergja niet om zijn mentaal flink dooreen geschud BC Telenet Oostende na de opdoffer in Södertälje (Zwe) psychologisch optimaal voor te bereiden op deze dubbele confrontatie voor de Beker van België. Laat staan om de zich aan een razend tempo opvolgende matchen tactisch op punt te zetten.
Toch is er geen man overboord! Integendeel. BC Telenet Oostende blijft op drie fronten in de running.
De Zaikapitings hebben Europees hun lot in eigen handen. Mits volgende week bij Falco (Hon) aan de winst te blijven, gaat BC Telenet Oostende zeker door naar de tweede ronde in FIBA Europe Cup. En is BC Telenet Oostende na de spraakmakende zege in de Spirodome van Charleroi na 9 wedstrijden niet alleen leider in de Scooore!League? Ja dus!! En kan BC Telenet Oostende zich in de dubbele confrontatie met Kangoeroes Willebroek plaatsen voor de halve finale Beker van België? Heel zeker!
Eerste afspraak van de back-to-back tussen de Kangoeroes en de Zaikapitings vanavond om 20u30 in zaal De Schalk te Willebroek. BC Telenet Oostende had het er begin oktober in de Scooore!League niet bepaald onder de markt in het eerste quarter, om daarna door het aanschroeven van de verdediging en een secure afwerking met 72-93 te winnen.
Aan de winst blijven opent ongetwijfeld leuke perspectieven voor BC Telenet Oostende dat zondag om 19 uur de Kangoeroes voor de terugmatch ontvangt in de Sleuyter Arena.
Daarvoor rekent de ganse spelergroep van BC Telenet Oostende meer dan ooit op de massale steun vanwege onze supporters die als ‘zesde man/vrouw’ wel degelijk een groot verschil kunnen maken.
Intussen wordt door de Task Force van BC Telenet Oostende verder gewerkt en geëvalueerd om binnen de kortst mogelijke tijd een medical joker aan te trekken voor de aan de meniscus geopereerde Dusan Djordjevic. Donderdag bleek een akkoord in de maak met de Amerikaanse point-guard Langston Hall (24 jaar, 1m94), momenteel aan de slag bij het Foxtown Cantu (It) van ex-BCO’er Jared Berggren. Bij gebrek aan vrijgave vanuit Italië zit deze overstap jammer genoeg terug in het diepvriesvak, wat maakt dat BC Telenet Oostende zowel de back-to-back tegen Kangoeroes Willebroek als de laatste poulewedstrijd in FIBA Europe Cup zonder extra point-guard moet afwerken.

Go, Oostende, go! Defense!!!

Back to top