„Mijn hart klopt nog voor BC Telenet Oostende” (Ronny Bayer)

„Voor tweedeklasser Basics Melsele is de wedstrijd tegen landskampioen en bekerhouder BC Telenet Oostende een galamatch. Een èchte fandag voor al onze supporters en een unieke gelegenheid om de volgens mij met voorsprong beste ploeg van België live aan het werk te zien. Over de uitslag maak ik mij geen begoochelingen. Ik zag BC Telenet Oostende zowel in de qualifying round tegen ASVEL Lyon Villeurbanne als zondag in de Supercup tegen Antwerp Giants aan het werk. Telkens kwam ik erg onder de indruk van wat zij op het parket brachten”.

Tien jaar icoon bij het toenmalige BC Sunair Oostende (1990-1999) Ronny Bayer, aan zijn tweede jaar head-coach bij tweede nationaler Basics Melsele toe, vreest dat zijn naar eigen zeggen ‚amateursploeg’ dinsdagavond in de achtste finale Beker van België niet veel beter zal kunnen doen dan zich eervol verdedigen tegen de regerende bekerhouder BC Telenet Oostende.
„Ik ben niet rap onder de indruk, maar wat de ploeg van coach Dario Gjergja zondag in de Supercup tegen Antwerp Giants uit zijn handen toverde was grote klasse.

Dat BC Telenet Oostende omzeggens zijn volledige talentvolle kern kon behouden, en met Prince en Muya minstens evenwaardige spelers inbracht voor de twee enige vertrekkers, maakt van de Zaikapitings meer dan ooit kandidaat om zichzelf als Bekerhouder èn als landskampioen op te volgen. Vorig jaar verloren wij in eigen zaal de achtste finale Beker van België met 65-95 van Spirou Charleroi. Wij zullen ons volledig geven, maar ik vrees dat het moedige Basics Melsele niet opgewassen zal zijn tegen dit BC Telenet Oostende. En toegegeven, na 15 jaar in Oostende te hebben gewoond blijft mijn baskethart nog even fel kloppen voor BC Telenet Oostende waar ik van sport manager Philip Debaere tot kiné Jos Desmet en andere Freddy Eyland nog heel veel vrienden heb.”

Probeert Ronny Bayer zo zand in de ogen te strooien van BC Telenet Oostende, of blijft hij realistisch? Aan BC Telenet Oostende om zich niet te laten verrassen en deze wedstrijd met voldoende concentratie en respect voor de tegenstander te benaderen om dinsdagavond niet in het zand te bijten in zaal „‚t Wit Zand” van het Oost-Vlaamse Melsele, momenteel 6de in 2de nationale met 2 gewonnen en 1 verliesmatch op gelijke hoogte van…Kon. BC Gistel-Oostende A die ze komende zondag in het wit van de ogen kijken.

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top