Basics Melsele (+5) - Telenet Oostende: 65 - 93

Oostende vlot voorbij Basics Melsele (2N)

Oostende heeft zich vlot kunnen plaatsen voor de 1/4 finales van de Beker van België door bij tweedeklasser Basics Melsele en tevens team van coach Ronny Bayer, te gaan winnen.

Melsele parkeerde zich meteen in een zoneverdediging en zou dit trouwens de volle 40 minuten zo houden. Veel last had Oostende daar niet van want Serron kon meermaals infiltreren en Echenique bedienen terwijl Mihailovic een driepunter binnenknalde. Het 5-puntenvoorgift was dan ook al na een kleine 5 minuten weggespeeld (10-10).  Oostende bouwde gestaag zijn voorsprong verder uit. Djordjevic infiltreerde meermaals naar binnen om zo Ponitka en Gillet in stelling te brengen om met een driepunter af te werken (22-36).

Melsele profiteerde vooral van enkele slordigheden van Oostende om steals te nemen en aan de overkant foutloos af te werken. Toch hield Oostende zijn voorsprong intact aan de rust.

Ruststand: 32-45

Na de rust werd de zoneverdediging van de thuisploeg opengebroken van binnenuit via de onstuitbare Echenique en anderzijds bestookt van buitenuit door 3 driepunters van Wilkinson. Maar ook Mihailovic en Gillet mikten raak van achter de grote boog en zorgden zo voor een maximale voorsprong bij 48-78.  Bij Melsele zorgden vooral Lamot en Dhaens voor de puntenproductie maar Boukichou hield de voorsprong zo goed als intact in de eindfase.

Eindstand: 65-93

Serron 2-3, Echenique 13-6, Muya 0-0, Marnegrave 0-3, Gillet 6-10, Ponitka 8-0, Boukichou 2-9, Djordjevic 2-0 (7 assists), Mihailovic 3-4, Prince 9-0

Back to top