Zaikapitings ambiëren goeie uitgangspositie voor de return

Eén week na hun verrassende thuisnederlaag in de Scooore!League tegen Belfius Mons-Hainaut  kijkt regerend landskampioen en bekerhouder BC Telenet Oostende, de Renards terug in het wit van de ogen. Nu in de Mons.Arena voor de heenmatch kwartfinale Beker van België. Voor onze Zaikapitings de ideale gelegenheid om één en ander recht te zetten te zetten.

Met een deugddoende century zege op het veld van Kangoeroes Willebroek bewees BC Telenet Oostende terug de juiste draad te hebben opgepikt. Verdedigend verliep alles terug zoveel beter en aanvallend leefden alle twaalf door coach Dario Gjergja opgestelde spelers zich uit, wat eens temeer het hechte ploegspel van de Zaikapitings onderlijnde. Een hecht ploegspel dat zij vanavond in de Mons.Arena tegen een fel geprikkeld Belfius Mons-Hainaut zeker moeten uitspelen, wil BC Telenet Oostende kans maken op de zege.

Een remake van de 59-72 Oostendse overwinning van half november in diezelfde Mons.Arena? Het kan. De Henegouwers van coach Yves Defraigne mogen vorige week dan wel indruk hebben gemaakt in de Sleuyter Arena, zaterdag toonden ze zich dan weer erg kwetsbaar in eigen zaal met een thuisnederlaag tegen Basic Fit Brussels. Toch niet vergeten dat voor Belfius Mons-Hainaut de Beker van België een tot nu toe toch vrij moeilijk seizoen, een nieuw élan kan geven. Uitgeschakeld in Eurochallenge en op drie speeldagen voor het einde van de reguliere competitie in de Scoore!League, nog samen met Spirou Charleroi en Verviers-Pepinster aan het strijden voor de vijfde en zesde plaats die recht geeft op de Final Round, weten Talor Battle en C° dat maar al te goed wat hen te doen staat…

Vooral die terug op hoog niveau spelende Taylor Battle, samen met de steeds gevaarlijke Jason Love en Jamie Skeen, zijn de gevaarlijke speerpunten van de Renards. “Wij hebben geleerd uit het thuisverlies en weten hoe dit Belfius Mons-Hainaut nu beter aan banden te leggen” klinkt het bij de het ganse week-end gretig trainende spelersgroep van BC Telenet Oostende.

Terugmatch kwartfinale Beker van België in de Sleuyter Arena op zaterdag 28 februari.

`Go Oostende, go! Defense!!

Back to top