Medische update

Ook dit jaar kampt BC Telenet Oostende opnieuw met blessures. In de ziekenboeg zitten momenteel Quentin Serron, Jared Berggren en Niels Marnegrave.

Serron volgt een specifieke therapie bij Prof. Dr. Bursens in het UZ te Gent, dit in combinatie met blijvende revalidatie bij ons. Als alles goed gaat, kan Quentin weer speelklaar zijn binnen een week of 4. Hopelijk slaat de therapie aan en zien we Serron snel terug op het terrein.

Berggren is na zijn operatie door de ploegdokter van de Chicago Bulls goed aan het revalideren en is naast de spierversterkende oefeningen bij onze kiné Jos Desmet alweer begonnen met looptrainingen. Daarnaast gaat hij naar de IMBO voor oefeningen op de BIODEX machine (revalidatie apparaat dat een gelijke weerstand geeft zonder de knie echt te belasten).

Marnegrave die zijn voet verzwikte tijdens de match tegen Leuven kreeg na de wedstrijd een drukverband aangelegd door onze kiné waardoor de zwelling de dag erna al veel minder was. De MRI heeft uitgewezen dat er geen ligamenten gescheurd zijn dus dat de afwezigheid van Niels beperkt zal blijven.

Back to top