News

Kom naar onze BCO-fandag op zondag 26 augustus én geniet van de sport waar het om draait die dag!

Op zondag 26 augustus speelt de vernieuwde ploeg van BC Oostende zijn eerste vriendschappelijke wedstrijd alvorens met het échte werk te beginnen, m.n. de Supercup op 22 september.
De Engelse ploeg, Leicester Riders komt op bezoek, de Engelse landskampioen van afgelopen seizoen.
Om 14u staat de wedstrijd geprogrammeerd!

Marin Maric (24j) vervangt Jekiri

Als vervanger van Tonye Jekiri die na een schitterend seizoen bij BCO beslist heeft om zijn contract niet uit te doen, maar in te gaan op een lucratieve aanbieding uit Turkije, heeft BCO zich versterkt met de 2m11 grote en 24 jarige Marin Maric.

Nieuw en jong BC Oostende wil jou verrassen

NEW OOSTENDE HAS ARRIVED.  In het tussenseizoen zijn er heel wat wijzigingen geweest. Het succesrijke seizoen van Oostende heeft er voor gezorgd dat heel wat spelers andere oorden zijn gaan opzoeken: de prestaties van Kuridza, Jekiri, Myers en Salumu zijn niet onopgemerkt gebleven. Aan de ene kant hadden we ze graag gehouden maar anderzijds zijn we blij dat ze bij ons beter geworden zijn en dat andere ploegen dat ook hebben opgemerkt. Spelers beter maken is het DNA van Oostende geworden: Lojeski, Thompson, Serron, Salumu, van Rossom, Gillet, Boukichou, Jekiri, en we vergeten er nog heel wat.

Kamari Murphy nieuwe power forward

BC Oostende versterkte zich met de komst van power forward

U20 European Championship Divsion B

De U20 van de nationale ploeg is momenteel actief op het U20 European Championship Divsion B in Sofia. In de selectie zitten Tim Lambrecht, Servaas Buysschaert en Thibault Vanderhaegen van onze basketschool en Duva A. Volg hieronder al hun resultaten:

Supercup 2018 gaat door in mons.arena, Bergen op 22 september

De jaarlijks terugkerende Supercup wordt dit jaar gespeeld in de mons.arena in Bergen, Jemappes. We nemen het op tegen verliezend bekerfinalist Belfius Mons-Hainaut (officiel) op zaterdag 22 september om 20u00.

Méér info rondom de ticketverkoop volgt binnenkort.

Dario Gjergja nieuwe bondscoach van Belgian Lions

Dario Gjergja wordt de nieuwe bondscoach van de Belgian Lions. De 42-jarige Kroaat en coach van BC Oostende is de opvolger van Eddy Casteels.

Loting Basketball Champions League 18-19

Enkele minuten geleden ging de loting door van de Basketball Champions League in Genève. Voor de 3eopeenvolgende keer zal BC Oostende de groepsfase aanvatten in deze prestigieuze competitie.

MVP Jean Salumu vertrekt naar het buitenland

MVP Jean Salumu heeft de club gisteren ervan op de hoogte gebracht dat hij volgend jaar andere, buitenlandse oorden zal opzoeken. Die mogelijkheid hadden we voor het seizoen afgesproken. De speler en zijn nieuwe club zullen zelf zijn nieuwe sportieve bestemming bekend maken. Jean Salumu is vele jaren bij BCO actief geweest, eerst bij de basketschool, daarna bij Duva Fruit Gistel/Oostende en dan bij ons eerste team

123...
Back to top