News

BCO te sterk voor verzwakt Leuven

Leuven dat zonder zijn sterkhouders Alihodzic en Reid verzwakt aan de start kwam (maar in deze samenstelling afgelopen woensdag net niet Charleroi kon kloppen), moest meteen in de eerste helft al de wet van de sterkste ondergaan tegen een efficiënt spelend BCO. Na de pauze konden de Leuvenaars alsnog een vuist maken maar de wedstrijd was al lang gespeeld.

Nog 5 BCO’ers geselecteerd voor de Belgian Lions

Van 19 februari tot 27 feburari spelen de Belgian Lions hun 2 kwalificatiewedstrijden voor het WK. Op 23 februrari spelen ze in Bosnië, twee dagen later in Frankrijk.

BCO leidt van start to finish in Antwerpen

Oostende startte overtuigend in verdediging en efficiënt in aanval van bij de aanvang van de Partij. Djordjevic was met drie driepunters de grote bezieler van deze sterke start. Oostende bracht zichzelf nog even in de problemen door een teveel aan balverliezen maar ook in de slotfase kon BCO rekenen op zijn kapitein om de klus helemaal te klaren.

Wat een team lijden kan!

Deze morgen was het onmogelijk om de vlucht naar Athene te nemen om dan rechtstreeks te vliegen naar Brussel.
De dichte mist was de grote spelbreker. Wachten was de boodschap waarna uiteindelijk het verdict viel: alle vluchten afgelast.

Uiteindelijk hebben ze nog een vlucht kunnen boeken vanuit een andere luchthaven naar Düsseldorf.
Daar zal de bus van KEOLIS hen oppikken.
Hopelijk recupereren ze snel want zaterdag wacht ons een geduchte tegenstander Antwerpen.

Oostende treft KK Mornar Bar in 1/8e finale FIBA Europe Cup

BC Oostende werd 6e in groep D in de Basketball Champions. Dit volstond om door te stoten naar de 1/8e finale van de FIBA Europe Cup.

BCO klopt Aris en plaatst zich voor de final 16 Fiba Europe Cup

In feite was BCO  enkele minuten voor affluiten reeds zeker van kwalificatie voor de Fiba Europe Cup, door de winst van Bonn tegen Avellino. Maar Oostende werkte zijn laatste Championsleague-wedstrijd af in stijl en dwong door winst in en tegen Aris, zelf zijn kwalificatie af. Uiteindelijk eindigt BCO op de 6e plaats in zijn sterkbezette poule met 6 overwinningen, evenveel als de vierde (Zielona Gora) en de vijfde (Avellino) , maar met een minder goed doelsaldo tegenover beide teams.

Nog een beker bij op de trofeeënkast van BCO? #bpostcup

Een overgangsjaar werd het dan toch niet voor dit sterk verjongd maar talentvol BC Oostende. Het is ijzersterk begonnen aan de Belgische competitie (17/17), speelde een degelijk campagne in de Basketball Champions League en staat terug in de finale van de bpost cup.

Oostende neemt Aalst in defensieve wurggreep

Het duurde ruim 6 minuten vooraleer Aalst zijn eerste punten kon laten optekenen. Oostende duwde de Aalstenaars compleet uit hun spel met Jekiri als blikvanger die in zijn eentje de Aalsterse reus Tofi het zwijgen oplegde en hiermee de bezoekers behoorlijk onmondig maakte. Ook na de rust slaagde Aalst er nooit in het goeie ritme te vinden en moest zo finaal helemaal lossen.

Oostende geraakt niet voorbij Nymburk

Een vermoeid ogend BCO (niet onbegrijpelijk na de zware bekerwedstrijden afgelopen weekend) startte de partij met onvoldoende focus en liet zo de bezoekers een vliegende start nemen. Oostende hervond daarna nog wel zijn ritme, kon aanklampen maar slaagde er net niet in om toe te slaan op het juiste moment om alsnog de overwinning binnen te halen.

123...
Back to top