News

BCO klaart de klus in het 4e kwart

Na drie kwart wedstrijd zwoegen kon BCO in het vierde kwart uiteindelijk op overtuigende wijze afstand nemen. Salumu, Fieler en Kuridza waren opnieuw de voornaamste speerpunten, maar het was de defensieve inzet van Schwartz die aanstekelijk werkte voor zijn ploegmaats waarna Oostende in enkele minuten de Luikse tegenstand helemaal oprolde.

Wedstrijd in Luik succesvol afgewerkt

Na een zeer moeilijke trainingsweek met geblesseerden, zieken en het prille vaderschap van Chase Fieler,  was het voor coach Gjergja telkens puzzelen om goeie trainingssessies te organiseren. Luik, dat wegens zaalproblemen in de zaal van Pepinster speelde, had ook veel last van blessures en had ook maar 8 spelers op het wedstrijdblad staan…

Chase Fieler is vader geworden!

Chase Fieler en Whitney verwelkomden gisteravond omstreeks 18u hun eerste zoontje, Daxton Blake Fieler. We wensen Chase en Whitney veel geluk samen met hun zoontje namens de BCO-familie!

#welovebco

Persbericht – BC Oostende

In de marge van de sportief overtuigende overwinning van BC Oostende tegen uitdager Spirou Charleroi was er na de wedstrijd heel wat te doen over de uiterst giftige uitspraken van Sebastien Bellin, sinds kort de nieuwe General Manager van Spirou Charleroi, tijdens zijn half-time TV-interview.

BCO zet de puntjes op de “i” tijdens “Classico”

BC Oostende heeft op overtuigende wijze de “Classico” tegen Charleroi gewonnen. Hiermee heeft het team van coach Gjergja nu hopelijk weer het juiste ritme te pakken na de wat moeilijke voorbije weken.  Charleroi speelde in het eerste kwart nog mee, maar moest eenmaal Oostende zijn ritme en goeie balcirculatie te pakken had, toch vrij snel lossen. Na de pauze probeerden de bezoekers de kloof lange tijd te dichten, maar kraakten dan toch helemaal in het slotkwart van de wedstrijd.

Leuvense beren tonen hun klauwen

Oostende had in Leuven een ideale kans om de verlieswedstrijd van afgelopen weekend door te spoelen. Echter, het draaide helemaal anders uit om de eenvoudige reden dat BCO in Leuven zijn meerdere moest erkennen op het vlak van grinta en wilskracht. Vooral een zeer zwak derde kwart was dodelijk voor BCO. Een sterke Salumu probeerde zijn team nog op sleeptouw te nemen maar dat was onbegonnen werk.

Eerste verlies voor BC Oostende

BC Oostende had aanvankelijk de wedstrijd goed onder controle maar liet na om vroegtijdig de partij te beslissen door de kloof maximaal uit te diepen. De Oostendse motor stockte echter en Charleroi rook zijn kans. Gibbs kende overduidelijk een superdag (al mocht hij wel 19 keer aan de vrijworplijn postvatten) en samen met de 24 Oostendse balverliezen waaruit de thuisploeg immers 30 punten wist te verzilveren moet er niet echt ver gezocht worden naar een oorzaak voor het eerste Oostendse verlies.

Drieluik tegen Mons-Hainaut winnend afgesloten

Oostende speelde voor de derde maal tegen Mons in evenveel weken. General manager Thierry Wilquin van Mons-Hainaut had zowel voor de Oostendse voorzitter als de sportief manager een fles champagne meegebracht voor de bekerwinst van afgelopen zondag. Een uiterst sportief en respectvol gebaar dat heel erg werd geapprecieerd.  In de wedstrijd zelf trok BCO meteen het laken naar zich toe. Na de rust toonde Mons zich wel de betere ploeg maar de voorsprong uit de eerste helft was ruim genoeg.

Europees verhaal ten einde

Het Europese verhaal van Oostende strandt in de 1/8 finales Fiba Europe Cup. De wedstrijd speelde zich af in een zeer vijandige en provocerende sfeer waarbij de “bijna lokale” scheidsrechters (Bosnië en Montenegro) meer dan één keer beide ogen dichtknepen toen de extreem potig verdedigende thuisploeg de bal ontfutselden. Toch bleef BCO overeind aan de rust. Na de pauze zette BCO aanvankelijk een remonte in maar een onwaarschijnlijk precies afwerkende thuisploeg die zijn driepunters preciezer binnenmikte dan zijn tweepunters deed BCO finaal het hoofd buigen.

123...
Back to top