BC Oostende : een nieuwe start.

Na zes jaar na elkaar de titel en vijf jaar na elkaar de beker, begint een nieuw tijdperk. Veel van wat vroeger was blijft ook voor de toekomst. Maar toch is het ook een nieuwe start. Die start nemen we met een ongewijzigde sportieve en medische staff : Dario Gjergja, Thierry Declercq, Jan Bourgois, Sam Rotsaert, Peter Vanhoucke, Maarten Caron, Nick Vande Lanotte, Jos Desmet, Olivier Coppejans, Jesse Vanhoute, Eva Maenhout, Dr. Luc Parmentier, Dr. Marc van Dijk, Philip Debaere en natuurlijk Freddy Eyland niet te vergeten. Deze staff wordt aangevuld met gedreven jeugdtrainers die er voor moeten zorgen dat ook de toekomst verzekerd wordt.

Op een bepaald moment moet iedere club met een aantal nieuwe spelers werken. De vaste kern van BC Oostende is vrij lang samen gebleven, maar dat kan natuurlijk niet eeuwig blijven duren. Khalid Boukichou, Pierre Antoine Gillet, Rasko Katic, Corey Walden en DJ Newbill zullen er volgend jaar niet meer bij zijn en dus was een vrij grote wijziging nodig.

De essentie van de wijziging is dat we zullen werken met enkele ervaren spelers , maar ze aanvullen met een groter aantal jonge spelers dan de voorbije jaren. We beginnen dus met “een nieuwe generatie op te kweken” om het wat overdreven te stellen. Dat doen we binnen de kern van 12 van de eerste ploeg, maar ook bij onze partnerclub DUVA Gistel trekken we deze lijn door. Ook daar worden jonge spelers aangetrokken die we voor lange tijd contracteren, liefst een viertal seizoenen.

Het is mogelijk dat we daardoor iets minder sterk voor de dag zullen komen en dat volgend seizoen wellicht een overgangsseizoen wordt. Overigens hebben de meeste spelers een overeenkomst voor meer dan één jaar om de continuïteit te waarborgen. Sowieso kunnen ploeggeest, werkkracht en inzet een groot verschil maken. Daar zal het volgend seizoen dan ook het meest op ingezet worden: er zal heel veel met de jongeren gewerkt worden, het zal bij uitstek weer een collectieve ploeg zijn en er zullen zeer veel enthousiaste spelers met tomeloze inzet op het terrein staan. Kortom: het wordt voor onze fans een boeiend jaar met veel uitdagingen.

Vrijdag vervolgen we deze rubriek : De ervaren kern

Back to top