BC Telenet Oostende zorgt voor de opworp in Explorado!

Sport en spel gaan hand in hand met wetenschap

Speciaal voor onze nationale feestdag haalt Exporado weer een robot van formaat in huis : de basketball Cell Mate van Fanuc. Deze robot combineert bouwkunde, wiskunde en wetenschap in een handomdraai. En je ziet het meteen, hier is behendigheid belangrijker dan kracht. Een plezier voor het oog en uniek om dichtbij gade te slaan. En bovendien kun je niet verachten om het spel te starten.

Rebound, jump shot, hook shot, dunk, …??!

Onze Belgian Lions Jean Salumu en Quintin Serron van BC Telenet Oostende gaan de uitdaging met onze robot aan. Onder luid gejuich van het jonge volkje zullen deze basketbalspelers hun kunnen demonstreren en zich meten met de robot. Wie kan de meeste ballen in de korven werpen? Wie haalt de hoogste score? Het vakjargon zal dan ook voor ons geen geheimen meer kennen.

De unieke samenwerking tussen BC Telenet Oostende en Explorado zal in de komende maanden nog versterkt worden via diverse acties.

Gratis toegang voor onze jonge basketbal fans

Maandag aanstaande, 20 juli om 10 uur, wordt het officiële startschot gegeven. Eéns goedgekeurd door Jean en Quintin staat deze doe-opstelling ter beschikking van onze bezoekers. Meer nog, alle kids (tot 18 jaar) die op maandag in basket outfit in Explorado verschijnen mogen gratis binnen.

Zo wil Explorado haar steentje bijdragen en de jeugd warm maken voor deze snelle, leuke, uitdagende en gezellige sport! De robot blijft te gast in Explorado t.e.m. 23 augustus.

Wij nodigen u graag uit om aanwezig te zijn tijdens dit persmoment. U krijgt de gelegenheid tot interview van de spelers, fans, het jonge volkje en medewerkers van Explorado.

Back to top