De jongste spelers

BC Oostende kijkt ook naar de toekomst. Net zoals Serron, Salumu en Boukichou allen vanuit de basketschool en Duva doorgegroeid zijn tot een volwaardige speler van het eerste team en de nationale ploeg, blijft BCO nog steeds op langere termijn investeren in talentvolle spelers die ook binnen enkele seizoenen hun plaats in het eerste team kunnen kunnen opeisen.

Bij onze kern van 12 spelers zit sedert vorig seizoen reeds 1 zeer jonge speler die deze stap reeds gezet heeft : Tim Lambrecht. Dit jaar moet hij voor het eerst echt wat minuten bij de eerste ploeg kunnen verzamelen op de power forward positie. Maar we hebben geduld. Grote jongens evolueren sowieso wat trager en Tim is verleden jaar opnieuw gegroeid (ook letterlijk ! Hij meet ondertussen 2m11). We moeten hem dus de tijd geven om van jonge belofte naar betrouwbare pion in de ploeg te evolueren. Tijdens het voorbije Europese kampioenschap U20 speelde hij opnieuw heel aardige statistieken bij elkaar wat hem tot in het “Allstar team” van het kampioenschap bracht!

Statistieken: klik hier>>  

tim_lambrecht

Als hij het komende seizoen nog wat extra defensieve punch kan ontwikkelen, dan kan het heel snel gaan. Tim heeft nog een contract tot 2020.

Mattias Palinckx is een andere grote jongere, spelend  op de center positie. We hebben een langdurige overeenkomst met deze speler. Verleden seizoen meermaals out wegens kwetsuren, maar in de zomer is hij geopereerd en tegen nieuwjaar zou hij opnieuw topfit moeten zijn.  Hij zal trainen met BCO en spelen met Duva. Er is natuurlijk wat onzekerheid over hoe de kwetsuurgevoeligheid zal evolueren, maar we denken dat er nu een structurele oplossing is gevonden.  Mattias heeft eveneens een contract tot 2020.

Luka Kotrulja, een jong talent uit Kroatië kennen we al van vorig jaar. Vooral naar het einde van het seizoen kwam hij al geregeld eens tussen de lijnen en steekt duidelijk zijn neus aan het venster van de eerste ploeg. Ook met hem hebben we een langdurige overeenkomst en we hopen dat hij tegen dan een vaste waarde binnen de kern van 12 kan worden. Volgend seizoen traint hij eveneens met de eerste ploeg en speelt bij DUVA.  Luka heeft een contract tot 2019.

Servaas Buysschaert, pas 18 jaar geworden, afkomstig uit Kortrijk en reeds enkele jaren sterkhouder van de basketschool , is eveneens een stevige power forward met heelwat potentieel. Momenteel is hij één van de sterkhouders op het Europees kampioenschap U18 wat gisteren van start ging.  Servaas zal meetrainen met BCO en spelen bij Duva. Hij heeft een contract tot 2021.

Simon Buysse, afkomstig uit Sijsele, heeft zelf zijn laatste jaar contract bij Mons-Hainaut afgekocht en zich aangesloten bij DUVA.  Via “dubbele affiliatie” kan hij echter ook spelen met BCO. Simon zal vooral meetrainen met BCO en spelen bij DUVA.  Hij speelde net als Tim een heel sterk tornooi op de afgelopen Europese kampioenschappen U20.

Statistieken: klik hier>>

Dinsdag vervolgen we deze rubriek: de grote jongens

Back to top