Tonye Jekiri maakt het Oostendse roster compleet

De nieuwe centers : talenten die zich maand na maand zullen ontwikkelen

Beide Oostendse torens hebben de club verlaten  : Rasko Katic en Khalid Boukichou zochten (zoeken) andere oorden op.

Het is evident dat het niet makkelijk was om deze spelers te vervangen. Maar we denken dat het toch zeer goed gelukt is! We kondigden eerder al Javon McCrea aan. Een relatief kleine center (2m01), maar met hoge schouders en lange armen die dat toch vrij goed compenseren. Javon is een zeer sterke aanvaller, zijn eerste jaar in Europa bij Bayreut was zeer goed. Toen al hadden we hem in ons vizier. Onder Dario zal hij zich ongetwijfeld nog verder ontwikkelen, maar wat vast staat is dat hij een constante offensieve dreiging zal zijn voor iedere tegenstander. Defensief moet er gewerkt worden aan zijn positiespel, maar dat moet lukken. Hij is erg gemotiveerd om zich in Oostende te bewijzen.

Jekiri

De speler die ons roster voor het seizoen 2017-2018 compleet maakt is Tonye Jekiri. Deze rekrutering zien wij als een steal. Een zeer slimme harde en hardwerkende speler: 209 cm groot, 112kg en snel op zijn voeten voor zo’n grote speler. Is vooral defensief te duchten, maar technisch toch goed geschoold om ook offensief door te breken. Hij speelde zijn rookie jaar in Europa in tweede nationale in Turkije bij Bandirma, de tweede ploeg van het beter gekende Banvit, maar hij heeft een zeer groot potentieel. Jekiri had meerdere opties maar verkoos Oostende en coach Gjergja als de volgende stap in zijn carrière. Tonye tekende een contract voor 1 seizoen met een optie voor een extra seizoen.

Beide spelers zijn zeer grote rebounders en als we weten dat ook Fieler en Kuridza daar goed in zijn, dan weten we nu al dat rebound een sterk punt van het nieuwe Bc Oostende zou moeten worden. Beide spelers zullen iedere maand beter worden, daar zijn we van overtuigd. Het zijn wat andere types dan we gewoon zijn, maar ook meer getalenteerde spelers dan we meestal hadden. Minder ervaring, meer potentieel. Met een coach als Dario is dat een heel goeie match.

Volgende dinsdag gaan we verder met de power forwards: continuïteit, vernieuwing en een toptalent.

Back to top