Johan Verborgh volgt Arthur Goethals op als nieuwe voorzitter van BC Telenet Oostende

Op een bijzondere Algemene Vergadering van BC Telenet Oostende werd Johan Verborgh verkozen als nieuwe voorzitter van de regerende Belgische landskampioen en bekerwinnaar basket. Hij volgt Arthur Goethals op, die enkele dagen geleden voorzitter werd van de Belgische Basketliga.

 Johan Verborgh (50 jaar) volgde Wetenschappen aan the Atheneum van Stene en studeerde af als architect aan het Hoger Architectuurinstituut in Gent.

Hij startte zijn eigen bureau “Architectuurstudio” in 1997 en nam in 2008 het kantoor “Architectenstudio” in Sint-Niklaas over. In beide kantoren stelt hij 10 mensen tewerk. Beide bureaus werken sinds september 2014 onder het label “arQ”.

Johan is eveneens regio voorzitter van Voka West-Vlaanderen (afdeling Oostende en hinterland) waar hij zich inzet voor de lokale ondernemers. Daarnaast bekleedt hij nog tal van bestuursfuncties in beroepsfederaties.

De nieuwe BCO-voorzitter is gehuwd met Erica Delrue en is vader van Alexander en Nicolae.

Zijn liefde voor basket gaat terug naar zijn jeugdjaren toen hij fervent supporter was van Sunair Oostende. De voorliefde voor deze sport wakkerde weer aan toen beide kinderen deze sport begonnen te beoefenen. Nicolae speelt op vandaag nog steeds bij Duva, de satellietploeg van BCO. Sinds 10 jaar is Johan Verborgh een zeer trouwe supporter en mist hij quasi geen enkele thuismatch. Hij voelde de behoefte om zich actief te engageren voor de club en werd gevraagd door de task force van BC Telenet Oostende om zich kandidaat te stellen voor de vacante functie van voorzitter.

Johan bedankt Arthur voor het geleverde werk

“Allereerst wens ik Arthur Goethals te bedanken voor zijn 15 jaar inzet voor de club en ik wens hem veel succes in zijn nieuwe functie. Ook dank aan de raad van bestuur en algemene vergadering om mij het vertrouwen te schenken. Het zal een hele uitdaging zijn om het glorierijke palmares van Arthur te evenaren.

De eerste maanden wens ik mij nu volop in te werken in het reilen en zeilen van de club. Mijn eerste ervaringen zijn al alvast positief: de zeer professionele structuur zal sterk bijdragen in de uitoefening van mijn taak. Samen met het hele team zullen we dan ook de ingeslagen weg verderzetten, en in eerste instantie geen beleidswijzigingen doorvoeren.

De basis van ons succes ligt bij de jeugdwerking, zodat daar in elk geval minstens dezelfde inspanningen zullen geleverd worden.

De handschoen is opgenomen, we gaan voor de 5de titel op rij en een attractieve Europese campagne.

We are BCO!”

Back to top