Olympisch zilver voor Marko Simonovic

Een heel klein beetje mag ook BC Telenet Oostende trots zijn op de Olympische Spelen. Een gewezen speler behaalde zilver.

De finale in het mannenbasketbal was zondagavond slechts in het eerste kwart spannend. Toen leidde USA met 15-19 tegen Servië. Na een verschrikkelijk tweede kwart hadden Kevin Durant en co een beslissende kloof geslagen: 29-52. Uiteindelijk won USA met 66-96.
Servië behaalt dus Olympisch zilver. Bij de Serviërs speelde Marko Simonovic (30) die de eerste helft van het seizoen 2006-2007 de kleuren van Oostende verdedigde. Na zijn vertrek speelde Simonovic onder meer bij Buducnost (Podgorica), Alba Berlijn (Duitsland) en Pau-Orthez (Frankrijk). In clubverband verdedigt Simonovic nu de kleuren van Euroleague-team Rode Ster Belgrado.

In deze Olympische Spelen speelde Simonovic gemiddeld 12’48” en was hij goed voor 4,1 punten, 1,4 rebounds en 0,4 assists. Simonovic behoorde ook tot het team dat twee jaar geleden WK-zilver behaalde, toen na een 129-92-nederlaag in Madrid, eveneens tegen USA. Rasko Katic, sinds vorig seizoen bij Oostende, behoorde toen ook tot de Servische nationale ploeg.

Bron: Rossel, P. Olympisch zilver voor Marko Simonovic, Krant van West-Vlaanderen.

Back to top