Provincie West-Vlaanderen nomineert BCO als kandidaat-sportploeg van het jaar 2013

BC Telenet Oostende werd door de provincie West-Vlaanderen genomineerd tot sportploeg van het jaar 2013. De laureaat wordt op 5 februari bekendgemaakt in Brugge.

BC Oostende won vorig jaar zowel de beker als de titel (voor het tweede opeenvolgende jaar) in het nationale basket. Deze topprestatie is de provincie West-Vlaanderen niet ontgaan.

De jury, die bestaat uit sportkenners, heeft wel een zware taak om een winnaar te kiezen want de concurrentie is niet min: Knack Roeselare, de belangrijkste volleybalploeg van het land en wielerploeg Omega Pharma Quick Step, al jarenlang een topteam op het internationale vlak met toppers als Tom Boonen en Mark Cavendish in de rangen.

Wie uiteindelijk de titel in de wacht sleept, wordt bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de West-Vlaamse Sportprijzen op woensdag 5 februari 2014 om 18 uur in het Concertgebouw in Brugge, een initiatief in samenwerking met WTV/Focus en de Krant van West-Vlaanderen.

Naast de fel begeerde “Totem” ontvangt de winnaar een geldprijs van duizend euro.

Het bestuur van BC Telenet Oostende bedankt in elk geval al de provincie voor de nominatie en de steun die het provinciebestuur jaar na jaar geeft aan de vele basketverenigingen, waardoor het een rol speelt in de sterke groei van het West-Vlaamse basket.

Opmerkelijk: de nominatie van de provincie staat in de schril contrast met de verkiezing van sportploeg van het jaar in Oostende. BC Telenet Oostende werd in eigen stad niet gekozen als een van de drie laureaten door de Oostendse sportraad.

Back to top