Vernieuwing op de perimeter


Met Dusan, Jean en Jean Marc hebben we op de perimeter drie ervaren spelers. Traditioneel speelt onze coach met 7 perimeter spelers. Ook voor volgend seizoen is dat zo. De vier andere spelers zijn : Elias Lasisi, Loic Schwartz, Vincent Kesteloot en Nedim Buza. Allemaal vrij jonge spelers dus.

BC Oostende kwam recent tot een akkoord met Elias Lasisi. Ongetwijfeld een groot talent, maar dat is er tot nu toe niet altijd uitgekomen. Via de Leuven Bears (tevens zijn geboortestad) deed hij zijn intrede in onze competitie, stapte 2 seizoenen geleden over naar Limburg United en maakte vorig jaar het seizoen rond in de Franse Pro-A bij Le Portel. In Oostende zijn we ervan overtuigd dat hij kan openbloeien en zijn potentieel volledig benutten. Hij scoort gemakkelijk, is atletisch en heeft grote defensieve mogelijkheden. Kortom : BC Oostende heeft de ambitie om van Lasisi een betrouwbare schakel in de ploeg te maken en hem naar een hoger niveau te brengen. Elias heeft een overeenkomst voor één jaar met een optie voor een bijkomend seizoen.

58da56b0cd703a09de8b1f01

Loic Schwartz stond al ruime tijd op het verlanglijstje van coach Gjergja. Hij werd de voorbije jaren wat onderbenut naar ons gevoel. Ondanks zijn magere lichaamsbouw is hij toch een sterke verdediger en in een ploeg die collectief speelt, kan hij ook offensief zeker zijn bijdrage leveren. Net als Lasisi is het een beetje een doorstart, waar we bewust voor kiezen. Loic heeft een overeenkomst voor twee jaar met een optie voor een derde seizoen.

Vincent Kesteloot begint aan zijn tweede seizoen bij BC Oostende. Hij heeft in het eerste jaar zijn kwaliteiten bewezen. Hij is nog jong en de overstap naar Oostende vroeg wel wat aanpassing. Zodoende zijn we ervan overtuigd dat zijn tweede seizoen nog beter wordt dan het vorige. Ongetwijfeld is Vincent één van de grootste Belgische talenten van zijn leeftijd en hij zal dat jaar na jaar meer gaan tonen. Zijn lopende overeenkomst werd opengebroken en verlengd voor een bijkomend jaar waardoor Vincent ook de komende twee seizoenen de Oostendse kleuren zal verdedigen.

Ten slotte is er Nedim Buza. Gans het vorige seizoen stond in het teken van revalidatie na zijn vreselijke blessure in de laatste kwalificatiewedstrijd met de Bosnische nationale ploeg. Nedim heeft tijdens deze periode weliswaar keihard gewerkt. Er blijft natuurlijk nog enige onzekerheid hoe alles verder gaat evolueren. Aan wil en aan inzet zal het alvast niet ontbreken. Hij komt eerder terug uit vakantie om individueel de laatste revalidatiefase te bespoedigen en reeds individueel met Thierry en Sam te werken op het terrein. We hopen dat hij weer op niveau komt en zijn status van NBA-prospect opnieuw kan waarmaken. BC Oostende geeft hem hierbij alle kansen toe. Nedim en BCO hebben nog een overeenkomst voor 1 jaar met een optie voor nog een bijkomend seizoen.

Donderdag vervolgen we deze rubriek : de jongste spelers

Back to top