Brussels - BC Oostende: 63-84

BCO stoot door naar 1/2 finale

In een bloedhete zaal liet BCO aanvankelijk een wat lome indruk. Aanvallend ging alles vlot maar verdedigend was er werk aan de winkel. Halfweg het eerste kwart slaagde Oostende erin om defensief de druk op te drijven terwijl vooral Lasisi dodelijk precies zijn driepunters binnenknalde waardoor de kustploeg een fatale mokerslag uitdeelde aan de thuisploeg net voor rust.

Kesteloot en Fieler waren de productiefste Oostendenaars bij aanvang van de wedstrijd. Smith en Bosco vonden echter al te makkelijk de weg naar doel (11-11). Smith met steun van Lichozijewski bracht de thuisploeg even op voorsprong (19-13) en dit leek nu net de trigger die Oostende nodig had om zijn tempo op te drijven. Ook de foutenlast van de Oostendaars ging de lucht in, maar dat weerhield hen er niet van om stilaan afstand te nemen. Mwema nette een driepunter, maar het was Lasisi die eigenhandig en met drie rake driepunters de definitieve kloof sloeg net voor de rust.

Ruststand: 30-48

Ook na de rust toonde BCO al meteen dat ze Brussels de kans niet wilden geven om terug in de wedstrijd te komen. Djordjevic zorgde met 5 punten voor 36-59. Ook Fieler was diezelfde periode vrij productief wat de wedstrijd snel in zijn definitieve plooi legde (45-70).

Het vierde kwart was er in feite teveel aan en enkel goed voor de statistieken.

Eindstand: 63-84

Statistieken>>

Back to top