“Kampioen on the road zou fantastisch zijn” (Jared Berggren)

Kan kapitein Dusan Djordjevic van BC Telenet Oostende woensdagavond even na 22 uur in de Mons-Arena de 16de beker van Landskampioen in de lucht steken? Zijn teammate Jared Berggren hoopt van wel: “Wij zullen er in ieder geval alles aan doen om een vijfde en beslissende match tegen het erg getalenteerde en goed baskettende Belfius Mons-Hainaut te vermijden”.

Zo te horen mag woensdag in de late namiddag een mini-volksverhuizing worden verwacht tussen de Koningin der Badsteden Oostende en Europa’s Culturele Hoofdstad 2015 Mons. Voor zover zij aan toegangskaartjes geraken denken enkele honderden in het geel uitgedoste supporters van onze Zaikapitings er aan om de verplaatsing te maken. Vele honderden anderen houden het bij de match op groot scherm bijwonen in de sfeervolle Sleuyter Arena (deuren open om 17u30). Bij een eventueel verlies kunnen meteen de kaartjes worden aangeschaft voor de vijfde en beslissende match zaterdag in de Sleuyter Arena.

Volgens Jared Berggren, zullen de Oostendse spelers al het mogelijke proberen te doen om dat laatste scenario proberen te vermijden:“Maandag en dinsdag op training was het duidelijk dat gans de ploeg op scherp staat. Klaar om woensdag in de Mons Arena met volle overgave de strijd aan te gaan op zoek naar de overwinning! Voor mij zou het in ieder geval een bijzondere belevenis zijn. Nooit eerder vierde ik een titel on the road.”

Alhoewel tevreden over zijn knalprestatie vorige zondag, maakt het voor Jared Berggren niet uit wie woensdag de Oostendse matchwinnaar wordt.

“Matchwinnaar is bij dit BC Telenet Oostende steeds de ganse ploeg. Zo zitten wij als vriendenteam ook in elkaar. Eens temeer moeten wij in de eerste plaats proberen om  Belfius Mons-Hainaut met onze wurgende verdediging de adem af te snijden en aanvallend evenveel vertrouwen te etaleren als vorige zondag. Mons zal ongetwijfeld ook opnieuw met het mes tussen de tanden op het parket verschijnen en zal zoals vorige woensdag zeker het potige spel niet schuwen. Hoe dan ook, het laatste wat BC Telenet Oostende mag doen is te lief zijn voor de tegenstander. Respect zeker, schrik nooit!”

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top