BC Telenet Oostende stelt voor: Rasko Katic

Tijdens het tussenseizoen heeft BC Telenet Oostende zich versterkt met de Servische center Rasko Katic.

Toen Jared Berggren besloot om op een lucratievere aanbod van het Italiaanse Cantu in te gaan,  moest BCO op zoek naar een nieuwe center. Al vrij snel kwam Rasko Katic in beeld. Met zijn 34 jaar brengt hij alvast een pak ervaring met zich mee. De carrière van Rasko kwam in 2003 in een eerste stroomversnelling bij het Servische Rode Ster Belgrado. Zijn eerste buitenlandse avontuur leidde hem naar de Duitse competitie waar hij 4 opeenvolgende seizoenen voor Tubingen speelde. Vervolgens keerde hij terug naar de Adriatic league bij Hemmofarm en vervolgens nog 4 jaar in Belgrado. twee seizoenen bij Partizan met aansluitend nog eens twee seizoenen bij Rode ster. Hij speelde tijdens die periode een aantal titels en bekers bij elkaar (4 Servische bekers, 2 Servische titels en 1 Adriatic league titel). Hij werd er ook tot twee maal toe verkozen tot Servisch center van het jaar. Hij haalde in 2013 mooie cijfers op het EK en behaalde met Servië een jaar later zilver op het wereldkampioenschap in Madrid.

Na een jaar in de Spaanse ACB bij Zaragoza, en een knappe Eurocup campagne, is Katic in Oostende neergestreken om samen met Djordjevic de “ervaringsas” van het team te worden.

Wij hebben Rasko ondertussen al leren kennen als een zeer aimabele persoonlijkheid buiten het veld, maar tegelijk een stevige bonk en harde werker tussen de lijnen. Technisch sterk, betrouwbaar en onder de borden een mooie tandem vormend met de jonge Boukichou.

Rasko Katic

  • 8/12/80
  • Serviër
  • 2m08
  • Center
  • Gehuwd en vader van twee zonen
  • Contract: 2015-2016 + optie 1 seizoen

.

Back to top