BC Telenet Oostende – Lille Metropole Basket: 75 – 69

De succesvolle fandag werd afgesloten met een eerste oefenpartij tegen het Noord-Franse Rijsel. Oostende speelde zonder Gillet en de geblesseerden Marnegrave en Salumu en met Ponitka en Mihailovic die pas één training in de benen hadden.

Door de vele afwezigen had Oostende op training nog maar bitterweinig 5 tegen 5 kunnen trainen en dat was aanvankelijk wel merkbaar. Rijsel liep via een vlotscorende Al Meida meteen uit tot 5-10.

Twee tegenprikken in fastbreak via Prince en een driepunter van Wilkinson waren voldoende om de bordjes weer gelijk te hangen. Ook Ponitka maakte een sterke invalbeurt maar toch kon Rijsel niet in bedwang gehouden worden en liep het opnieuw uit naar 23-32.  Een driepunter van Djordjevic en enkele acties onder doel van Echenique beperkten de schade aan de rust: 35-39

Na de rust zetten Serron en Wilkinson meteen orde op zaken (45-45) waarna Prince en Echnique voor de definitieve kloof zorgden (58-50).  Coach Gjergja roteerde opnieuw vlot en  zo kon ook de jonge Hemeleers (basketschool) zijn eerste scores voor Telenet Oostende laten optekenen.

De wedstrijd kabbelde niet meteen rustig naar zijn einde want er bleef voldoende inzet aan beide kanten.

Eindstand: 75 – 69

Berggren  1-2, Serron 0-7, Echenique 6-6, Prince 8-8, Hemeleers 1-2, Wilkinson 7-7, Ponitka 5-4, Boukichou 0-2, Djordjevic 5-2, Mihailovic 2-0

Back to top