BC Telenet Oostende officieel kandidaat Euroleague kwalificatietoernooi

BC Telenet Oostende heeft zich vandaag officieel kandidaat gesteld voor de organisatie van het kwalificatietoernooi van de Euroleague. Dit toernooi wordt traditioneel georganiseerd door een van de laatste 8 ploegen die nog in aanmerking komen voor het laatste Euroleague ticket. 23 ploegen uit de beste Europese basketbalcompetities zijn al rechtstreeks geplaatst voor deze competitie, die de meeste prestigieuze is ter wereld na de NBA. 7 andere ploegen die dit jaar deelnemen aan het kwalificatie toernooi zijn: Straatsburg en Lyon uit Frankrijk, Zielona Góra uit Polen, Hapoel Jeruzalem uit Israël, Kazan uit Rusland, Nymburk uit Tsjechie en Riga uit Letland.

Voorzitter Arthur Goethals “We hebben zowel goede sportieve als extra sportieve argumenten om het toernooi te mogen organiseren. Op het sportieve vlak is dit onze rijke clubgeschiedenis (30 titels en bekers), 3 titels en 2 doubles de jongste drie jaren, uitstekende prestaties in de Eurocup de jongste jaren en de geslaagde organisatie van de Final Four van de Eurochallenge drie jaar geleden. Op het extra sportieve vlak beschikken we niet alleen over een schitterende basketbaltempel maar ook over een toeristisch apparaat met 2150 hotelkamers in Oostende.”

Verschillende andere teams hebben zich ook gemeld om het toernooi te organiseren. De beslissing wordt woensdag genomen in Barcelona.

Back to top