BC Telenet Oostende stelt voor: Nedim Buzza

Het is eveneens een traditie van BC Telenet Oostende om quasi elk seizoen beroep te doen op de diensten van een jonge talentvolle speler en te fungeren als leerrijk tussenstation op weg naar een hogere of grotere competitie. De voorbije twee jaar was er Matheusz Ponitka en in een verder verleden waren er ook Sam van Rossom, maar vooral ook Damian Rudez en Mirza Teletovic die het tot in de NBA hebben gemaakt.

Ook nu weer meent BCO met Nedim Buza een dergelijk talent te hebben aangetrokken. Heelwat scouts schreven hem reeds de hemel in en wellicht kwam alles tot nu toe wat te vroeg om reeds als volwaardige draftkandidaat voor de NBA beschouwd te kunnen worden. Maar Nedim klimt met rassen schreden naar boven!

Zonet maakte Bosnië en Herzegovina zijn 12 geselecteerde spelers voor het EK bekend. Hierin werd ook Nedim Buza  weerhouden als jongste van de ploeg. Lees meer >>.

“Buza, an all-round winger who is one of the most exciting prospects in Europe, joined the senior national team training camp after finishing as the third-top tournament scorer in July’s U20 European Championship.” 

De jonge Bosniër die overkomt van Spars Sarajevo heeft er dan ook een sterk EK bij de U20 opzitten waar hij zich meermaals in de kijker speelde.  Statistieken >>

Samen met Gillet, Serron en Salumu heeft Telenet Oostende dus 4 spelers in zijn kern die deelnemen aan het komende EK!

Buza zal bij Oostende samen met de meer ervaren Kyle Gibson ingezet worden op de small forward positie. Vermoedelijk zal hij wel enkele maanden nodig hebben om volledig los te komen, maar onder Dario Gjergja zal hij daar zeker alle kansen toe krijgen.

Nedim Buza

  • 10/05/1995
  • Bosnië en Herzegovina
  • 2m05
  • Power Forward
  • Contract: 2015-2016 / 2016-2017 / 2017-2018
Back to top