BCM Gravelines – Telenet Oostende: 75 – 66

Gravelines heeft tegen BC Telenet Oostende, dat vandaag aantrad met een noodploeg van 7 spelers aangevuld met 3 jongeren uit de basketschool, het onderste uit de kan moeten halen om de finale van zijn eigen tornooi te kunnen spelen.

Prince zorgde meteen voor een vroege voorsprong maar door foutenlast moest coach Gjergja al snel met Hemeleers en Rogiers gaan roteren. Gravelines geraakt beter in de partij en kon vrij snel weer aansluiten en zelf een voorsprong uitbouwen (18-12). Wikinson maar vooral Ponitka die drie driepunters na elkaar binnenmikte, zorgden ervoor dat de achterstand overbrugbaar bleef aan de rust: 41-32

Meteen na de pauze zorgde Mihailovic voor de nodige punch en punten (48-42) maar omdat Gravelines telkens weer de uitgespeelde driepunters kon afwerken, bleef de kloof bestaan. Enkele goeie minuten in verdediging en precieze afwerking van Prince en Mihailovic zorgden zowaar voor een 66-64 stand op 2 minuten voor het einde.

Jammergenoeg bleef het fluitsignaal voor fouten op de aansluitingstreffer  tot drie keer toe helemaal acnterwege terwijl Gravelines met 8 opeenvolgende vrijworpen zijn zege veilig kon stellen.

Eindstand: 75-66

Berggren 5, Serron 7, Echenique 5, Prince 15, Hemeleers 0, Wilkinson 7, Rogiers 0, Williams 0, Ponitka 13, Mihailovic 17,

Back to top