Contuïniteit met Wes Wilkinson

Wes Wilkinson en BC Telenet Oostende zijn tot een akkoord gekomen voor een derde opeenvolgende seizoen.

Wilkinson die vorig jaar een moeilijk seizoen doormaakte, eerst door zijn hernia-blessure die hem enkele maanden aan de kant hield, en daarna toch ook wat door het vinden van een nieuw evenwicht als jonge papa van drie dochters (vorig seizoen werd er immers een tweeling geboren) met het veeleisende bestaan van een professioneel basketbalspeler. Maar naar het einde van het seizoen toe leek de 30-jarige Amerikaan het goeie ritme weer helemaal te pakken te hebben en toonde opnieuw zijn waarde in aanloop naar en tijdens de play-offs.

Wilkinson is immers zeer compatibel met Pierre-Antoine Gillet, kan van de bank komen en meteen productief zijn. Als zijn driepuntshot op scherp staat kan hij dodelijk zijn voor zijn tegenstanders maar ook in rebound laat de rijzige blanke springveer veelal goeie cijfers noteren.

Niettegenstaande Wes nog andere opties had (ook uit België) twijfelde hij niet lang om zijn bestaande overeenkomst met een jaar te verlengen en dus ook volgend jaar opnieuw deel ui te maken van het team van coach Gjergja.

Wes Wilkinson

  • °1984
  • USA
  • 2m07
  • Power Forward
  • Contract: 2014-2015
Back to top