Euroleague komt naar Oostende

Euroleague heeft beslist op een congres in Barcelona om de voorronde van de Euroleague basketbal toe te wijzen aan BC Telenet Oostende. Het topevent zal van 23 tot 26 september plaatsvinden in de Sleuyter Arena in Oostende. Euroleague is na de NBA in de Verenigde Staten de sterkste basketcompetitie ter wereld.

BC Telenet Oostende was dankzij zijn derde opeenvolgende titel geplaatst om samen met 7 andere Europese topploegen te strijden voor het 24ste ticket in de Euroleague. Dat gebeurt tijdens een vierdaags tonooi met rechtstreekse uitschakeling.

Andere ploegen zijn Nymburk uit Tsjechië, Lyon Villeurbanne en Straatsburg uit Frankrijk, Stelmet Zielona Gora uit Polen, Kazan uit Rusland, Riga uit Letland en Hapoel Jerusalem uit Israel.

Er waren 3 andere kandidaten (Lyon, Jerusalem en Kazan) om het tornooi te organiseren maar na enkele dagen beraadslaging en een stemming kwam Oostende als winnaar uit de bus. Euroleague motiveert de keuze door te wijzen op de schitterende locatie en het palmares van Oostende.

‘De Sleuyter Arena ligt op 150 meter van het strand van Oostende, de grootste badstad aan de Belgische kust met een uitstekende hotelinfrastructuur voor ploegen en supporters. De Sleuyter Arena is een moderne sportarena met restaurants, bars, voldoende kleedkamers, persruimtes en 5.000 zitplaatsen’, aldus Euroleague.

Gratis voor abonnees

Voorzitter Arthur Goethals reageert vanuit Barcelona uitermate tevreden. ‘De jarenlange traditie van topbasket in Oostende en het niveau van onze ploeg (zowel in België als in Europa) de jongste jaren hebben op het sportieve vlak zwaar doorgewogen bij de beslissing. Oostende is duidelijk een naam geworden in het Europese basket’.

‘De Task Force van BCO wil met dit tornooi iets extra aanbieden aan onze trouwe supporters en commerciële partners. Al onze abonnees en business seathouders zullen alle wedstrijden gratis kunnen bekijken. Een baskettornooi met die sportieve allure is er nog nooit geweest in Oostende. Het wordt een uniek evenement voor Oostende en West-Vlaanderen en een sportieve opsteker voor het Belgische basket’.

Back to top