Guy Muya speelt 1 jaar voor BC Telenet Oostende

Telenet Oostende heeft zopas een overeenkomst voor 1 seizoen ondertekent met Guy Muya.

Guy Muya is geen onbekende voor Oostende en de Oostendse supporters. Enkele seizoenen terug deed Guy reeds een geslaagde interim bij de kustploeg. Een interim die hem daarna een contract in Spanje opleverde.

Telenet Oostende heeft vorig seizoen heel veel lof gekregen voor de kansen en het vertrouwen dat het gaf aan meerdere jonge Belgen in een verantwoordelijke en dikwijls spelbepalende rol. Tijdens de lopende voorbereiding werden we echter vrij snel geconfronteerd met de keerzijde van deze bewuste transfer-politiek: namelijk dat indien één of meerdere belangrijke Belgische spelers uit onze kern geblesseerd geraken, dan kunnen deze niet vervangen worden. Ploegen waarvan de kern hoofdzakelijk uit buitenlandse spelers bestaat hebben dit probleem veel minder of helemaal niet.

Een situatie zoals we die nu momenteel kennen (Marnegrave, Salumu en Gillet zijn geblesseerd) is iets wat niet kan opgevangen worden in Belgische competitie en de Beker van België.
Met Guy Muya als extra Belgische rotatie erbij zijn we hiervoor wel beter gewapend aangezien hij kan ingezet worden op de posities 1, 2 en 3. Guy is trouwens een speler die reeds voor coach Gjergja speelde en volledig past in zijn spelstijl.

Guy Muya:

  • °1983
  • Belg
  • Guard
  • 1m93
  • Contract: 2014-2015
Back to top