Het New Look Telenet Oostende : Meer Belgen en een grondige verjonging van de ploeg

Wat de Belgen betreft konden we Niels Marnegraeve (ex-Leuven) en Pierre Antoine Gillet (ex- Luik) aantrekken. Samen met “onze” Jean Salumu, Quentin Serron, Veselin Petrovic en Khalid Boukichou hebben we zes goeie Belgische spelers, die perfect inzetbaar zijn in de ploeg. Bij de recrutering hebben we er bijzonder op gelet dat iedere speler een defensieve waarde aan de ploeg kon toevoegen. Een match wordt in aanval gewonnen, een kampioenschap in verdediging.
Van onze eigen spelers kennen we de aanvallende capaciteiten van verleden jaar, Pierre Antoine Gillet en Niels Marnegraeve brengen ook aanvallend driepunters en penetratiekracht binnen.
Quentin en Pierre Antoine zijn tevens geselecteerd voor de nationale ploeg.

Daarbovenop komen er drie buitenlandse spelers de ploeg versterken. De eerste recrutering was Ryan Thompson. Ryan is nog vrij jong en was topscoorder in onze competitie verleden jaar. Hij heeft zowel aanvallende als verdedigende kwaliteiten dat we van een topspeler mogen verwachten.

De tweede buitenlandse recrutering is Mateusz Ponitka. Mateusz komt van de Poolse competitie, is 20 jaar jong, en is geselecteerd voor de Poolse nationale ploeg. Zonder overdrijven één van de beste, en waarom niet Dé beste Europese speler van zijn generatie. Mateusz is extreem ambitieus, een opportunistische aanvaller, heeft een jaar Euroleague ervaring, maar gezien zijn leeftijd, natuurlijk nog wat wisselvallig.

De derde buitenlandse nieuwkomer, komt rechtstreeks van het Amerikaans collegebasketball : Jared Berggren van Wisconsin. Hij brengt lengte (208), atletisch vermogen en een fantastische verdediging, onder andere met een hoog aantal blocked shots. Geboren in 1990 is hij een onderdeel van onze verjonging.

Alle nieuwe spelers hebben meerjaren contracten.
Binnen de ploeg behouden we de nodige buitenlandse ervaring : Djordjevic ontpopt zich steeds meer als “the General” die op het terrein de lakens uitdeelt. Dat we deze speler kunnen behouden is een garantie op de kwaliteit van onze organisatie.

Kampioenenmaker Brent Wright kende verleden jaar een aantal sterke matchen (zowel Europees al in de eigen competitie) maar keek tijdens de play offs vlug tegen de fouten aan. Tijdens de vakantie heeft hij een strikt trainingsprogramma gevolgd en hij is klaar voor revanche.

Wes Wilkinson die vorig jaar op de beslissende momenten goed presteerde krijgt assistentie op de Power Forward van Pierre Antoine Gillet en ook van Veselin Petrovic, die we meer als vier speler zullen gebruiken.

De ploeg heeft evenveel talent maar beduidend minder ervaring. De opdracht is dus duidelijk : het gebrek aan ervaring compenseren door een overschot aan inzet en energie.

Enthousiast en met inzet gespeeld basket, door jonge talentvolle spelers, is wat we dit jaar te bieden hebben. De ambities blijven dezelfde : een degelijk Europees seizoen, de finale spelen in de beker en in de play offs en er liefst ook één van winnen.

Nog een kort overzicht :
• Op de spelverdeling: “The General” Dusan Djordjevic. Meer dan ooit de regisseur. Nooit aflatend. Warrior. Ook op de spelverdeling : Marnegraeve : een gelijkaardig type met een over – mijn-lijk mentaliteit.
• Op de shooting guard: Mateusz Ponitka : toptalent. Ook op die spot : Quentin Serron : een sherpschutter en een sterke verdediger.
• Op de small forward: Ryan Thompson : fysiek sterk en verleden jaar topscorer. Naast hem : de revelatie van verleden jaar Jean Salumu die dit jaar kan bevestigen.
• Op de power forward: Wes Wilkinson wordt gesteund door Pierre Antoine Gillet en Veselin Petrovic.
• Op de center: hebben we Brent Wright en nieuwkomer Jared Berggren die een sterke verdediger is maar ook in en outside in aanval zijn mannetje staat alsook Khalid Boukichou die tijdens de zomer in Zadar extra trainde bij de coach.

Philip, Thierry en Nick blijven de coach bijstaan. Een coach, Dario Gjerga, die erop gebrand is te bewijzen dat hij in staat is jonge talenten op korte tijd tot standvastige spelers te ontwikkelen alhoewel die jonge spelers er een trainingsregime moeten bijnemen om U tegen te zeggen.

Voorzitter Arthur Goethals en de leden van de task force.

Back to top