Hopelijk voortaan minder blessures bij BC Telenet Oostende

Telenet Oostende doet voortaan beroep op de expertise en ervaring van Olivier Coppejans als “Injury Prevention Coach”. Zijn opdracht is het detecteren, wegwerken en versterken van de zwakke punten in het lichaam van onze spelers om op deze manier de kans op blessures op korte en langere termijn zoveel mogelijk te reduceren.

Philip Debaere licht nader toe: “Via een uitgebreide biomechanische screening op basis het wetenschappelijk programma van Spartanova (Universiteit Gent), stelt Olivier gedetailleerde programma’s op, die per individuele speler de specifieke lichamelijke werkpunten in kaart brengen. Vervolgens gaat hij dan ook dagelijks zelf met de spelers aan de slag met specifieke krachtoefeningen, oa. “core stability” of versterking van de spieren in het bekken en lage rug, maar ook nog andere specifieke oefeningen volgens de individuele noden van de respectievelijke spelers. Vanzelfsprekend werkt Olivier ook nauw samen met kiné Jos Desmet met betrekking tot de revalidatie van de geblesseerde spelers maar ook met athletic coach Jan Bourgois die onze spelers qua kracht en conditie begeleidt zodat ze een gans seizoen conditioneel op hoog niveau kunnen blijven presteren.”

Ook de spelers van de Basketschool worden door deze mensen begeleid zodat ook het aankomend talent eveneens optimaal wordt ondersteund in hun verdere lichamelijke ontwikkeling. Eveneens de spelers van Basket@Sea worden door Olivier Coppejans reeds gescreend en opgevolgd.

“Wij heten Olivier dan ook van harte welkom binnen de sportief-medische staff van Telenet Oostende en wensen hem veel succes toe met zijn bijdrage in ons collectieve streven naar nieuwe sportieve successen van onze ploeg.” aldus sportief manager Philip Debaere

Back to top