Jean Salumu verlengt zijn contract met 2 jaar

BC Telenet Oostende en Jean Salumu hebben de lopende overeenkomst met nog 1 seizoen te gaan, open gebroken en verlengd voor twee bijkomende seizoenen.

Het gaat vrij hard de laatste jaren voor Jean Salumu. De in onze basketchool van power forward tot shooting guard omgeschoolde Waaslander, kreeg 3 seizoenen geleden onvoldoende spelminuten van coach Vanmeerbeek tijdens zijn uitleenbeurt aan de Leuven Bears. Een seizen later terug in de kern van Oostende, knokte Salumu zich onder coach Gjergja tot “rookie van het jaar”.

Het voorbije seizoen ontwikkelde hij zich nog verder als een complete speler die niet enkel de basket weet hangen maar die nu ook,zijn tegenstander verdedigend kan uitschakelen. Hierdoor speelde hij zich in helemaal in de vaste kern van coach Gjergja en had hij dan ook een belangrijke bijdrage in de recente successen van Telenet Oostende van het afgelopen seizoen.

Speler en ploeg kwamen na enig overleg tot een nieuwe overeenkomst waardoor we Jean ook de komende drie seizoenen de Oostendse kleuren zullen zien verdedigen.

De prestaties waren bondscoach Eddy Casteels ook niet ontgaan die Jean dan ook meteen opnam in zijn selectie. Echter, het voorbije seizoen was heel lang en heel slopend waardoor de Achillespezen het zwaar te verduren kregen en een belangrijke rustperiode zich opdrong. Jean onderging bovendien ook een speciale behandeling bij Prof. Dr. Burssens in het universitair ziekenhuis van Gent om de getroffen pezen maximaal te laten herstellen.

Jean Salumu

  • °1990
  • Belg
  • 1m93
  • Shooting Guard
  • Contract: 2014-2015 / 2015-2016 / 2016-2017
Back to top