Jonge Belg nog 2 jaar onder contract

Pierre-Antoine Gillet ligt nog tot het seizoen 2015-2016 onder contract bij BC Telenet Oostende.

Met het oog op continuïteit heeft BC Telenet Oostende vorig seizoen heelwat meerjarencontracten afgesloten. Zo ook met Pierre-Antoine Gillet. De power forward uit Huy die voorheen ook al onder coach Gjergja speelde bij Luik, is ook één van de jonge spelers die vrij vlot overgeschakeld is op een hoger niveau en zich aangepast heeft aan de hoge intensiteit van een ploeg als Oostende, die zowel Belgisch als Europees actief is.

Pierre-Antoine heeft het helemaal naar zijn zin in Oostende en trekt de positieve lijn nu ook verder door naar de nationale ploeg waar hij met zijn dodelijke en soms beslissende driepunters steeds meer uit de schaduw treedt van een gevestigde waarde als Hervelle.

Gillet, die eer hij aansloot bij de nationale ploeg ook al een week naar Croatië trok voor een individuele stage met Coach Gjergja, beschikt over een uitstekende werkethiek en heeft er ook alles voor over om nog beter te worden. Gezien zijn jonge leeftijd is de groeimarge natuurlijk nog vrij groot. Bovendien is hij één van de weinige jonge Oostendenaars die aan het lange slepende seizoen geen blessures heeft overgehouden en in tegenstelling met zijn ploegmaats Serron, Salumu en Marnegrave geen forfait moest geven voor de Belgian Lions.

Pierre-Antoine Gillet

  • °1991
  • Belg
  • Power forward
  • 2m01
  • Contract: 2014-2015 / 2015-2016
Back to top